Her var det mye informasjon og praktiske tips og plukke opp.Temaet arbeidsgivers styringsrett griper rett inn i hverdagen til de fleste av NLFs medlemmer. Allerede i utformingen av stillingsannonsen og av arbeidskontrakten kan du legge inn atskillige styringsmuligheter for arbeidsgiver. Eller du kan låse deg på hender og føtter - viste foredragsholder Robert Aksnes fra NLF-Advokatene.

Arbeidstidsbestemmelsene

Arbeidsgivers muligheter for å endre arbeidssted og arbeidsoppgaver var et annet viktig tema på kurset. Og så var det arbeidsgivers muligheter og begrensninger når det gjelder arbeidstid. Bruk av gjennomsnittsberegning av arbeidstid over perioder er her et viktig redskap for bedrifter med svingende oppdragsmengder og arbeidsbelastning.

Ikke skriv avhandlinger

Interessen for både og skrive og lese lange møtereferater er nok så som så i vår bransje. Derfor fikk flere en øyeåpner når Robert Aksnes fortalte hvor enkelt – og kort – slike referater eller protokoller kan lages i praksis. Og skriftlige referater – om enn de er aldri så korte – er viktig i norsk arbeidsliv hvis du som arbeidsgiver skal ta vare på dine interesser overfor ansatte og tillitsvalgte.

Styringsretten

Når vi kom til styringsretten i forbindelse med sykdom og fravær ble det virkelig liv i salen. Men som om dette ikke var nok hadde Robert Aksnes enda flere faglige «godbiter» og tips til forsamlingen. Hvordan du kan – og ikke kan – kontrollere ansatte er et eksempel.

Nytt kurs 24. november

Og for deg som gikk glipp av kurset den 11.november er det fremdeles noen plasser igjen på kurset den 24. november. Mer informasjon om kurs, program og påmelding finner du ved å klikke HER.