Vegvesenets SMS-varsling er kjent av mange som bruker denne tjenesten i forbindelse med kjøring på fjelloverganger om vinteren, men tjenesten er langt mer omfattende enn dette. Du kan varsles om kolonnekjøring i forbindelse med tunellarbeide, anleggsarbeid eller annet vedlikehold, nattestengninger, vinterstenginger, kolonnetider, trafikkmeldinger i Europa og mye mer. På de samme veiene blir du varslet om flom, samt åpning og stengning.

Veimeldinger

SMS-tjenesten gjør at alternative veivalg og kjøre-hviletiden kan planlegges bedre og mer effektivt. Kostnadene dekkes for det meste av Statens vegvesen, selv om enkelte tjenester belastes med én (1) krone.

Du må melde deg på tjenesten. Det kan du gjøre her:

Oppskriften

Hvis du ønsker meldinger om «Dovrefjell» skriver du tekstmelding: E6 Dovre og sender til 2252. Trenger du ikke meldingene er de enkle å stoppe: E6 Dovre Stopp, og sender til 2252. Resultatet er beskjeder om vanskelige kjøreforhold, trafikkulykke, kolonnekjøring, kan bli stengt på kort varsel og åpen for fri ferdsel. Dette koster kun én krone.

Her er noen eksempler:

Alta vest

Langslett-Sørkjosen

Rennfast

Bømlafjordtunellen

Rv4, RV7, E134, E39

Oslofjordtunellen

Olden

Geiranger

Stryn

Andøya

Interessante meldinger

Nattestengninger er typiske om vinteren. SVV gir informasjon fra Saltfjellet til Valdresflye og Gaularfjell. Tjenesten er meget omfattende, og for noen av strekningene er det også mulig å få en statusmelding uten å måtte abonnere.