Norske meierivarer skal kjøres av en lastebil med Scania-logo i grillen.
Det er klart etter at Tine og Norsk Scania i dag signerte en avtale om levering av nye transportenheter.

Bio på tanken
Konserndirektør Aniela Gjøs for Tine Logistikk forteller at de er i ferd med å kjøpe flere titalls biler fra Scania som vil benytte biodrivstoff.

– Vi ønsker en kombinasjon av biler som går på ulike former for klimavennlig drivstoff, enten det er biogass, biodiesel eller andre løsninger. Bilene vil først og fremst gå i de store byene der tilgangen på biodrivstoff er noe mindre begrenset, sier hun.

Leveransen vil uansett gi Tine et stort miljøløft i sin transport også ved å erstatte gamle biler med nye og Euro6-motor.

Første i april
Leveransen består av Scania-lastebiler, inkludert vekselskap og tilhengere. Nærmere bestemt korte og lange skapbiler, trekkbiler, samt containerbiler. Motoreffekt varierer fra 280 til 490 hestekrefter. Første bil forventes levert i løpet av april, og alt materiell skal være levert i løpet av 2015.

– Alle bilene vil ha Scanias mest omfattende serviceavtale, «gull». Dette innebærer at Scanias lokale verksteder vil ta vare på både bil og påbygg, sier en stolt salgsdirektør Roy Dalen i Scania last.

Scanias trådløse kommunikasjonsverktøy mot kjøretøyet, «Communikator», er standard på samtlige biler.