- Godt utbygget veinett og effektiv kollektivtransport er avgjørende for hverdagen til oss alle, enten vi skal levere barn i barnehagen eller transportere fisk i vogntog fra Møre til Gardermoen. Bedre infrastruktur er en av høyre- og fremskrittsparti-regjeringens  viktigste satsninger. En effektiv og moderne infrastruktur legger grunnlaget for økt verdiskapning og styrker vekstevnen i norsk økonomi.

– Neste års samferdselsbudsjett er et kraftig løft for å bygge landet, sa Jensen.

Derfor

– Det viktigste vi kan gjøre er å stimulere til økt satsing i privat næringsliv. Derfor legger vi frem en skattereform for det vi vil ha mere av. Derfor fortsetter vi tidenes satsing på samferdsel.

Samlet øker bevilgningene til veiformål med 18,5 prosent. Økt veibygging og vedlikehold er stikkord.

– Samferdsel handler også om lokale veier vedlikehold av jernbane og kollektivtransport. Folk er opptatte av farlige veikryss i nabolaget som av tofelts motorvei ut av byn. Derfor får fylkesveiene et betydelig løft, sa finansministeren

 Omstilling

Rammene til første fireårsperiode i Norsk Transportplan vil bli overoppfylt, forklarte Jensen fra talerstolen.

– Veier skal bygges fullt og helt og ikke stykkevis og delt, noe det nye veiselskapet vil være en del av. Infrastrukturfondet, som skulle fylles til 100 milliarder i løpet av regjeringsperioden er med neste års budsjett oppfylt.  

– Med dette budsjettet når vi målet allerede i 2016, sa Jensen.