Det glinser i motivlakk I E-hallen på Oslo Motorshow. Her er lastebilene samlet og man finner alt fra nyere trekkvogner til skinnende veteraner. I dag skal også Skandinavias tøffeste lastebiler kåres, i konkurransen Scandinavian Truck Trophy.

Superbiler er også på plass. Her kan du nyte synet av Ferrari F40, Porsche Carrera GT, Lamborghini Countach og denne, en McLaren P1 GTR. (Foto: Jan Harry Svendsen) Superbiler er også på plass. Her kan du nyte synet av Ferrari F40, Porsche Carrera GT, Lamborghini Countach og denne, en McLaren P1 GTR. (Foto: Jan Harry Svendsen)

Blant bilene som skal slåss om heder og ære er Thomas Skjørestads MAN hvor filmen ”The Expendables” har vært inspirasjonskilden for mye av lakkjobben.

- Jeg pusser mye, medgir Thomas Skjørestad. Bilen er med i konkurransen Scandinavian Truck Trophy og lakkjobben er inspirert av filmen - Jeg pusser mye, medgir Thomas Skjørestad. Bilen er med i konkurransen Scandinavian Truck Trophy og lakkjobben er inspirert av filmen "The Expendables". (Foto: Jan Harry Svendsen)

Ifølge Bilforlaget, som er mediepartner for Oslo Motorshow, skal det også være bygget opp en gammel BP stasjon inne i E-hallen. Den skal smykkes ut med to tidsriktige tankbiler, hvor den ene av dem er en Commer C541 fra 1956.

 

Dermed møter du både glitter og stas, men også nostalgi og nytte i E-hallen. De store produsentene av lastebiler er nemlig også tilstede. Volvo skal vise frem rekordbilen Iron Knight og hos Scania står selvsagt den helt nye lastebilen fremst på scenen.

 

Volvo Iron Knight er på plass på Lillestrøm. Bilen er verdens raskeste lastebil. (Foto: Jan Harry Svendsen) Volvo Iron Knight er på plass på Lillestrøm. Bilen er verdens raskeste lastebil. (Foto: Jan Harry Svendsen)

I tillegg til lastebiler byr utstillingen på superbiler, utendørs motorsport show og man skal også – i tillegg til å kåre de fineste lastebilene i Skandinavia – kåre Skandinavias Flotteste bil.

 

Veteranlastebiler er også på plass. Dette er en Commer i BP-farger. (Foto: Jan Harry Svendsen) Veteranlastebiler er også på plass. Dette er en Commer i BP-farger. (Foto: Jan Harry Svendsen)

Årets Motorshow er det sjuende i rekken og er det største innendørs messearrangementet i Norge målt i antall besøkende. I fjor var over 40.000 innom messen, som i år har en utstillingsflate på 32.000 kvadratmeter i tillegg til rallybanen utendørs. Utstillingen har åpent hele helgen og dørene lukkes søndag ettermiddag.

Scania viste frem sin nyvinning. Interessen rundt bilen var stor. (Foto: Jan Harry Svendsen) Scania viste frem sin nyvinning. Interessen rundt bilen var stor. (Foto: Jan Harry Svendsen)

Gog patina på denne amerikanske pick-upen som stod utstilt på messen. Oslo Motorshow er mer enn lastebiler. (Foto: Jan Harry Svendsen) Gog patina på denne amerikanske pick-upen som stod utstilt på messen. Oslo Motorshow er mer enn lastebiler. (Foto: Jan Harry Svendsen)

Amerikanske lastebiler var også på plass, til begeistring for mange av de fremmøtte. (Foto: Jan Harry Svendsen) Amerikanske lastebiler var også på plass, til begeistring for mange av de fremmøtte. (Foto: Jan Harry Svendsen)