Det begynte med en lang og slitsom søknadsprosess etter endt sjåførutdanning i fjor. Tonje ønsket seg lærlingplass, men fikk stort sett avslag. Så ramlet det plutselig inn et jobbtilbud fra en velrenommert bedrift i Akershus.

Tilbudet hadde derimot ikke selskapet noen kjennskap til. Personen som hadde tatt kontakt med Tonje var ikke engang ansatt der. Det hele viste seg å være lureri, og Tonje var i ferd med å begynne søkeprosessen helt på nytt da Lastebil.no skrev om saken tidligere i år.

Fikk flere useriøse tilbud

Artikkelen ble delt i sosiale medier og reaksjonene strømmet inn.

- Det tok helt av! Det var veldig mange som reagerte på det useriøse jobbtilbudet og sendte meg støttemeldinger. Jeg var ikke helt forberedt på alle reaksjonene, sier Tonje. Hun forteller også at det kom en rekke jobbtilbud i kjølvannet av mediaomtalen.

- Det var mange som tok kontakt på forskjellige måter og ville tilby arbeid. Men etter den forrige erfaringen skulle det litt til før jeg tok de seriøst. Jeg har nok blitt litt mer skeptisk.

Nå kjører Tonje nattdistribusjon og får bryne seg på mange tøffe utfordringer. Foto: Stein Inge Stølen Nå kjører Tonje nattdistribusjon og får bryne seg på mange tøffe utfordringer. Foto: Stein Inge Stølen

Bratt læringskurve i familiebedrift

Tonje følger i farens fotspor når hun søker seg til transportyrket. Knut Espen Pedersen drev et enbilsforetak mens datteren søkte jobb, og det var der hjelpen til slutt skulle komme fra. Nå har hun kjørt nattdistribusjon siden 1. juni og trives godt - selv om det er hardt arbeid.

- Jeg kjører aviser om natta, og det er ingen latmannsjobb. Det er på mange måter en tøff start, men da blir jo læringskurven bratt også, forteller Tonje.

Les bakgrunnen: - Jeg ble lurt opp i stry