Over halvparten av de spurte i NLFs medlemsundersøkelse har brukt NLF-advokatene, og for medlemmene er advokattjenesten en av de viktigste medlemsfordelene. 

Juridisk assistanse: En trygghet

Medlemsundersøkelsen har som mål å kartlegge hva våre medlemmer legger vekt på og hvor fornøyde de er med tilbudet de får, og akkurat her går advokatene til topps. Et flertall mener at nettopp NLF-Advokatene er den aller viktigste tjenesten som NLF tilbyr sine medlemmer. Men også Kollegahjelpen, som rykker ut og tilbyr hjelp og støtte ved alvorlige ulykker, kommer høyt opp. Det gjør også medlemsavtalene, og arbeidet som legges ned i skadeforbyggende tiltak.

Næringspolitikk

Men medlemskap i NLF handler om mer enn rene fordeler. I en bransje der politiske beslutninger i stor grad danner rammevilkårene, er det ikke underlig at nettopp næringspolitisk påvirkning er noe av det viktigste for NLF-medlemmene. Av de spurte mente hele 68 prosent at nettopp næringspolitisk påvirkning var en viktig eller meget viktig grunn til å være medlem. 

Det er ikke alltid like lett å kjøre lastebil på vintervei, og vintervedlikehold er et viktig område for medlemmene av NLF. Foto: Henrik Thorstensen / Scania Norge Det er ikke alltid like lett å kjøre lastebil på vintervei, og vintervedlikehold er et viktig område for medlemmene av NLF. Foto: Henrik Thorstensen / Scania Norge

Vedlikehold og kabotasje

Og det er vegpolitikk som naturlig nok betyr mest for våre medlemmer. Både vedlikehold, vinterdrift, vegbygging og trafikksikkerhet er næringspolitiske saker som har har stor betydning for medlemmene. Men også omdømmet til næringen er viktig, og det stadige arbeidet mot sosial dumping og ulovlig kabotasjekjøring. Over 86 prosent mener at nettopp arbeidet mot ulovlig kabotasje er viktig eller svært viktig for NLF å jobbe videre med.

Her er de tre viktigste tjenestene fra NLF:

1. Advokathjelp

2. Medlemsavtaler

3. Kollegahjelpen 

Tre hovedgrunner til at man er medlem i NLF:

1. Næringspolitisk påvirkning

2. Tilhørighet til en organisasjon

3. For å få mer informasjon om næringen

Tre viktige næringspolitiske satsningsområder:

1. Vedlikehold av veger

2. Vegbygging

3. Vinterdrift av veger