I tillegg til å være siviløkonom fra Norges Handelshøyskole har Waldemar André Christensen juridisk 1. avdeling fra universitetet i Bergen og Gründerskole fra Oslo – men han er ikke ukjent med bilbransjen av den grunn.

 

Som ansvarlig leder og medeier for Mizzuki Motor siden 2003 var han med på å bygge opp Mizzuki til å bli en ledende importør av blant annet ATVer. Til Volvo kom han i 2011, hvor han etter en kort tid som produktsjef overtok som leder av Direct Sales – før han i 2014 overtok stillingen som salgsdirektør på lastebil.

 

- Det er med stor glede og ydmykhet jeg påtar meg rollen som leder av Volvo Norge. Jeg kommer inn i en veldrevet organisasjon i en tid hvor vi er markedsledere både på buss og lastebil. Vi skal også fortsette å videreutvikle Renault Trucks sin virksomhet på det norske markedet – og jeg er sikker på at jeg, sammen med dyktige medarbeidere og et godt forhandlernett, skal klare å sikre Volvo den posisjonen de fortjener i markedet, uttaler Christensen i en pressemelding.

 

Siden Erik Engelien sluttet som direktør i Volvo i januar i år har Christensen fungert som direktør. En stilling han nå altså formelt overtar.
Waldemar André er opprinnelig fra Porsgrunn i Telemark, men bor nå i Bærum utenfor Oslo.