NLF Oslo & Akershus hadde en god dialog med forrige byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby fra Venstre. Lan Marie Nguyen Berg fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) har markert seg som et sterkt kort i Oslo-politikken og har allerede fått mye oppmerksomhet for sitt engasjement rundt et renere bysentrum.

Presenterte miljødokumentasjon

Da fylkesleder Harry Nilsen og regionsjef J.Kristian Bjerke møtte byråden på mandag, var det klima, miljø og lastebilens rolle i den store sammenhengen som sto på agendaen. Ny teknologi har gjort dagens lastebiler tre ganger renere enn dieselpersonbiler når det kommer til utslipp av skadelige, lokale klimagasser. Nilsen og Bjerke kunne by på teknisk dokumentasjon og eksempler på at dette slett ikke bare er bransjepropaganda, men snarere håndfast og vanntett vitenskap med blant annet TØI i ryggen.

Åpne for miljøvennlige tiltak

Byråden og hennes stab forlot møtet med et budskap om at hinder og avgifter ikke er veien å gå.

- Vi er med på miljøvennlige tiltak som forbud for alt annet enn Euro 6-lastebiler i bykjernen og krav om at man kjører på det aller nyeste av miljødrivstoff. Får vi en rimelig overgangsperiode å forberede oss på, så er dette bare bra for bransjen og miljøet, fortalte Nilsen.

Så hvordan passer lastebilen inn i MDGs fremtidsvisjon for hovedstaden? Det er for tidlig å si. Men en positiv dialog er etablert og vil bli tett fulgt opp av NLF, både regionalt og sentralt.

Les mer om lastebilens miljøteknologi her!