Hvert år mottar Statens vegvesen ca. 60 000 meldinger om tapte førerkort. Før har du vært nødt til å dra på trafikkstasjonen eller til politiet for å få melde fra, nå kan du gjøre det på nett.

- Det er ulovlig å kjøre uten å ha med førerkortet i Norge. Blir du stoppet blir det 500 kroner i gebyr, sier Bujar Llukaj i Statens vegvesen. – Nå kan du enkelt melde førerkortet tapt på vegvesen.no og slippe gebyr om du blir stoppet.

Er du yrkessjåfør kan du også bruke tjenesten til å melde tapt kompetansebevis.

Midlertidig kjøretillatelse

Når du melder førerkortet tapt på vegvesen.no/dinside, får du en midlertidig kjøretillatelse. Printet ut og sammen med legitimasjon er den gyldig for kjøring i Norge, Sverige, Danmark og Finland og i opptil tre måneder.

Finner du ikke igjen førerkortet ditt, kan du etter fire uker bestille nytt. Dette må du enn så lenge gjøre på trafikkstasjonen.

- Vi jobber med å få en nettjeneste også for dette, og etter planen kommer den til neste år, sier Llukaj.

Flere digitale tjenester

De siste årene har Statens vegvesen jobbet for å legge ut flere digitale tjenester på vegvesen.no. I tillegg til å melde tapt førerkort, kan du blant annet også melde tapt vognkort, levere salgsmelding, bestille time til oppkjøring og finne kjøretøyopplysninger på nettet.