Skepsisen mot EUs veipakke vokser i Norge. Politikere frykter dårligere veisikkerhet, økt sosial dumping og mer kriminalitet dersom EUs mobilitetspakke blir innført. Som andre kommune ut ber når Oppland fylkeskommune i et brev til Regjeringen om å vurdere å reservere seg mot innføringen av EUs mobilitetspakke for å sikre trafikksikkerhet og for å støtte en seriøs transportnæring.

 

I brevet uttrykker fylkeskommunen i Oppland en sterk bekymring for konsekvensene dersom pakken blir vedtatt slik forslaget ligger i dag. De skriver også at utenlandske sjåfører i liten grad har erfaring med å kjøre på smale norske veier og at de i tillegg bruker lastebiler som ikke er egnet til å kjøre på vinterveier. Oppland fylkeskommune er også bekymret for en økt andel av useriøse aktører som i betydelig grad vil skade transportnæringen og som vil utgjøre en trussel mot den seriøse delen av næringen.

 

- At Oppland fylkesting nå også ber regjeringen om å reservere seg mot EUs mobilitetspakke viser at det er mange som frykter konsekvensene av forslaget til nye kabotasjeregler og hva de vil føre til. Dette ble også bekreftet på NLFs Transportturne der et flertall av de politikerne som var innom traileren vår bekreftet at de var bekymret for at EUs forslag vil kunne føre til økt sosial dumping, mer kriminalitet og redusert sikkerhet på veiene våre, sier direktør i NLF Geir A. Mo.

 

Tidligere har også Nordland Fylkeskommune sendt et liknede brev til Regjeringen, der de også ber om at man reserverer seg mot innføringen av EUs mobilitetspakke.