- Det er de små bedriftene som utgjør majoriteten av NLFs medlemsmasse. Derfor er det gledelig at vi henter inn like mange nye medlemmer som vi ser forsvinner på grunn av fusjoneringer, oppkjøp, konkurser og lignende.

Forbundsleder i NLF Tore Velten viser til utviklingen i medlemstall de siste tre årene, som har holdt seg svært stabilt til tross for at antallet små transportbedrifter har krympet betraktelig på landsbasis.

Forbundsleder Tore Velten ser at både tradisjon og nye konjunkturer i næringen sørger for tilstrømming til NLF. Foto: Stein Inge Stølen Forbundsleder Tore Velten ser at både tradisjon og nye konjunkturer i næringen sørger for tilstrømming til NLF. Foto: Stein Inge Stølen

Små taper terreng til de store

I følge SSB har antallet bedrifter i kategorien landtransport med færre enn fem ansatte falt med 11,7 prosent fra 2014 til 2016. Samtidig har antallet transportbedrifter med 50 eller flere ansatte økt med 11 prosent.

- De store blir stadig større, og de spiser betydelige andeler av markedet som også deles av de små. Når ikke bare prisene, men også kvaliteten og sikkerheten ved transporten er under press, er det ekstra viktig å alliere seg med en organisasjon som kan ivareta disse elementene også for de med små bedrifter.

Like mange kommer inn

Fra 2014 til 2016 har nærmere 300 NLF-medlemskap, både bedrifter og enkeltpersoner, falt fra på grunn av oppkjøp, sammenslåinger, konkurser eller dødsfall. Mange av disse er små bedrifter som kjøpes opp av store aktører. Likevel har ikke medlemsmassen skrumpet inn - en tilsvarende mengde nye medlemmer har sluttet seg til NLF i samme tidsrom. 

- Disse nye medlemmene er bedrifter som ser hvordan utviklingen går, og forstår hvor viktig det er å satse på kvalitet fremfor pris. Vi tror dette har sammenheng med NLFs sterke fokus på trafikksikkerhet, miljø og arbeidsvilkår, som nå her tatt til et helt nytt nivå gjennom lanseringen av Fair Transport i Norge. Vi så også en økning i antallet nye medlemmer under Transportturneen denne sommeren, hvor vi tok budskapet om Fair Transport og transportkjøpers ansvar ut til hvert eneste fylke i landet. Det viser at det nytter, avslutter Velten.

Ikke NLF-medlem?  Trykk her og meld deg inn i dag!

Les også: Baner vei for Fair Transport