Som ny kommunikasjonssjef i NLF er Helen Karlsen (48) ansatt med tiltredelse fra 23. mars 2020.

– Helen kommer fra stilling som senior kommunikasjonsrådgiver i Forskningsrådet, der hun i tillegg til kommunikasjonsoppgaver også har hatt ulike prosjektlederoppgaver i tilknytning til arrangementer og lignende, forteller NLF-direktør Geir A. Mo.

Vil arbeide med strategisk kommunikasjon

Hun har også med seg ti års erfaring fra kommunikasjonsarbeid i Statens vegvesen og fire år fra Bane Nor i tillegg til tilsvarende stillinger i andre selskaper.

Den faglige bakgrunnen har hun fra Handelshøyskolen BI der hun har en mastergrad i strategisk kommunikasjon. I tillegg har hun økonomiutdannelse fra NTNU Handelshøyskolen og mediefaglig utdannelse fra Høgskolen i Volda.

– I NLF skal Helen arbeide med strategisk kommunikasjon internt og eksternt og være en sentral del av teamet som arbeider med myndighetskontakt. Hun skal også ha prosjektlederansvar for blant annet den årlige Transportkonferansen og NLFs deltakelse på Arendalsuka, forteller Mo.

Karlsen vil rapportere til administrerende direktør og arbeide nært med Mo og øvrig ledergruppe.

Ny bedriftsrådgiver med allsidig bakgrunn

Som ny bedriftsrådgiver er Jone Klingsheim (50) ansatt med tiltredelse 1. mars 2020.

– Jone er et kjent navn i NLF-kretser. Han kommer fra en stilling i TK-Gruppen der han hovedsakelig arbeider med YSK-kurs. Han har en ekstremt variert bakgrunn fra omtrent alle sider av transportnæringen. Han har drevet eget transportselskap, arbeidet i andre, har full ADR-kompetanse, underviser i videregående skole, fungerer som sikkerhetsrådgiver, for å nevne noen få punkter, sier NLF-direktøren.

Klingsheim er utdannet yrkesfaglærer fra Oslo MET i tillegg til å ha teknisk utdannelse fra ulike skoler, samt økonomi- og ledelsesutdanning.

– Hos oss skal Jone arbeide med Fair Transport, If Aktiv sikkerhet, ADR og sikkerhetsrådgivning i tillegg til å være kursholder.

Klingsheim blir en del av markedsavdelingen og skal rapportere til markedsdirektør Kjell Olafsrud.

– Gjennom rekrutteringen av Karlsen og Klingsheim har vi ansatt to særdeles kompetente personer som jeg er svært glad for har takket ja til tilbud om jobb i NLF. Deres faglige og operative bakgrunn er variert og viser at de er personer med stor evne til å sette seg inn i nye saksområder. Begge er engasjerte i det de driver med og stiller store krav til egne prestasjoner. Jeg er overbevist om at de kommer til å tilføre den norske transportnæringen og NLFs medlemsbedrifter mye godt i årene fremover, og jeg ser frem til at de er på plass om kort tid, avslutter Mo.

Les også: Møt Norges nye vegdirektør på NLFs transportkonferanse