Tidligere denne uka skrev lastebil.no om at produksjon av nyttekjøretøy er forsiktig i gang igjen. Nå tar Volvo endå et steg nærmere normalproduksjon. 

– Vi åpner opp i takt med utviklingen i markedet, sier kommunikasjons- og markedsdirektør i Volvo Norge AS, Bjørn Inge Haugan.

Det er flere drivere som vil komme til å styre takten på hvor raskt fabrikkene vil komme opp i normal drift. Ordrebok, tilgjengelighet på deler og lokale reguleringer knyttet til sosial distanse for å hindre spredning av Korona-viruset, er viktige faktorer som spiller inn.

– I løpet av den tiden vi har hatt denne Korona-situasjonen, har vi greid å holde alle våre verksted opp og i normal drift i hele verden, og også i Norge, sier Haugan.

Fabrikkene derimot, opplevde utfordringer i leveransekjeden, noe som førte til at vi måtte stanse produksjonen.

Opprettholder kapasiteten

– Foruten omstrukturering av våre bemanningsplaner for å sikre smittevern for våre ansatte, har vi hatt tilnærmet full drift på våre verksteder i hele denne perioden, og normal deltilgang, forteller Haugan.

Volvo Trucks vil fortsatt ha fokus på å sikre leveranser og deletilgjengelighet for sine verksteder i Norge, slik at de til enhver tid er i stand til å opprettholde kapasitet til å reparere biler som kommer inn på verkstedene.

– Lastebilsjåfører, mekanikere og transportselskap har gjort en heroisk jobb under denne krisen, og det er vår jobb å sikre at de til enhver tid får den bistanden de trenger for å holde kjøretøyene i drift, avslutter kommunikasjons- og markedsdirektøren.

Les også:  Produksjon av nyttekjøretøy forsiktig i gang igjen