Alle siste søknadsfrist for tilskudd er 31. oktober for foretak med et betydelig omsetningsfall grunnet korona. Det kan søkes om tilskudd for juni, juli og august – en eller flere av månedene. 

Søknadsskjema og mer informasjon om kontantstøtten, se  kompensasjonsordning.no

6,4 milliarder kroner delt ut

Siden kompensasjonsordningen åpnet i midten av april har vel 34.000 virksomheter fått utbetalt om lag 6,4 milliarder i tilskudd hittil i år, opplyser Skatteetaten i en pressemelding. 

Rundt 20.000 søknader for vel 1,7 milliarder kroner er så langt avslått før utbetaling. Skatteetaten har besluttet å utføre etterkontroll i 660 saker, der 531 saker er avsluttet uten endring. I tillegg er det fastsatt 4543 tilbakebetalingssaker på til sammen vel 220 millioner kroner.

– Vi ser ikke noe som tyder på omfattende misbruk av kompensasjonsordningen. Åpenhet om tilskuddssummene og hvem som får tilskudd av ordningen kan nok også ha virket forebyggende mot svindel og juks, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Skatteetaten gjennomfører kontroller av foretak både før og etter utbetaling av tilskudd, og kontrollarbeidet vil fortsette også i 2021. I tillegg samarbeider Skatteetaten med Økokrim og bankene, og får viktige innspill fra andre offentlige etater som politiet, NAV, Tolletaten, Arbeidstilsynet og fra de sju A-krimsentrene, som er et tverretatlig samarbeid.

I siste utgave av NLF-Magasinet, nr. 6 2020, kan du lese om én av transportbedriftene som har søkt kontantstøtte. 

Meld fra om feil snarest

– Dersom virksomheter oppdager feil eller mangler i søknader som er innsendt, må de melde fra om dette så raskt som mulig. Dette gjelder også etter at fristen for å søke om tilskudd er utløpt 31. oktober, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

For øvrig overtar Skatteetaten skatteoppkrevingen fra kommunene 1. november 2020. Det betyr at alle henvendelser om skatt skal rettes til Skatteetaten. Les mer i egen pressemelding

 

Les også: Slutt for kontantstøtten for bedrifter