Region 2 Hedmark og Oppland

Her finner du oss:

Stolvstadvegen 1,
2360 Rudshøgda.

Nok en gang blir rommene vi bestiller fylt opp. Det er påmeldt 120 personer til årsmøtehelga 10-12 mars på Scandic Elgstua.

Vedlagt finner du påmeldingsliste.

Neste år skal gamle E6 og tettstedene Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam pusses opp. NLF Hedmark og Oppland reagerer kraftig på løsningene som er foreslått i en rapport. Under ser du brevet som er sendt Statens Vegvesen.

Robert Aksnes kommer til Rudshøgda 28. og 29. april.

Vi inviterer til to ulike kurs på Rudshøgda 28. (kveldstid)  og 29. april (formiddag).
Tittel torsdag 28: Så lett er det å tilfredsstille Arbeidstilsynets krav!
Fredag 29: HMS for ledere (lovpålagt kurs).
Kursleder er NLF-advokat Robert Aksnes - en rutinert og inspirerende foredragsholder.

Regionleder Odd Haakenstad (tv) gratulerer 50-årsjubilantene Henrik Leirdal og Kåre Nordli.

Regionleder Odd Haakenstad (tv) gratulerer 50-årsjubilantene Henrik Leirdal og Kåre Nordli.

Viktig melding til alle som tenker på rekruttering: 5. februar kl 10 arrangerer vi lærlingedag i  TAKO Senteret på Rudshøgda. I fjor kom over 100 ungdommer som var interesserte i sjåføryrket til lærlingedagen. Opplegget er det samme i år, men vi skal prøve å knytte enda litt mer kontakter mellom lastebileierne og ungdommene.

Her har du sjansen til å profilere din bedrift. Gi oss gjerne også tips om hva vi kan gjøre enda bedre denne dagen (og generelt med lærlingene).

Inne i dette huset har NLF, MEF, Transportkompetanse og tre opplæringskontorer satset på et nytt fellesskap. Her er NLFs ansatte.

Ny adresse: Stolvstadvegen 1, 2360 Rudshøgda. Det er det gamle Prøysenhuset rett ved E6. (Bak YX-stasjonen i sørgående kjøreretning). Velkommen innom for kaffe og en prat.  Telefon Mai: 41451955. Guttorm 95774761.

Det blir folksomt på Storefjell - slik det også var i 2013!

Vi gjentar suksessen fra 2008, 2011 og 2013 – og inviterer til høstseminar og transportmesse på Storefjell. Den siste helga i oktober

Vi har reservert hele hotellet og har plass til 450 lastebilvenner!

Statsråden i Erik Aaens lastebil. Erik skimtes i bakgrunnen.

Statsråd Ketil Solvik-Olsen fortsetter sine kjøreturer på kryss og tvers. Rett før ferien besøkte han riksvei 3. NLF bidro med foredrag av Tore Velten og kjøretur i lastebil fra Tynset til Ulsberg. Lokalavdelingsleder Erik Aaen satt bak rattet. På Tunna bru møtte de Pål Narve Mælen. Og konklusjonen var klar:   Lonåsen må prioriteres!

60 OG SJEF: Regionleder Odd Haakenstad (t.v.) har akkurat rundet 60 år og fikk en gave fra NLF Hedmark og Oppland, overrakt av Tore Velten. Alle foto: Guttorm Tysnes

Mens mange organisasjoner sliter med synkende medlemstall, opplever lastebileierforbundet i Hedmark og Oppland det motsatte.

Her er forslag til virksomhetsplan for 2015. Utkastet behandles på regionårsmøtet på Beitostølen 21. mars. Se planen HER!

Denne karen må nok vente noen år, men på lærlingedagen vfil du vente tenåringer som har lyst til å bli yrkessjåfører...

Er du interessert i å vite hvilke muligheter som finnes innen transport og logistikk? På lærling-/rekrutteringsdagen vil dere som er nysgjerrig på utdanning innen transport og logistikk få mulighet til å treffe en bransje med gode jobbmuligheter. Det skjer på Rudshøgda (sørgående vegkro) 6 februar 2014 fra kl 10.00 – 15.00  .

Fra venstre: Fylkesvegsjef Aridl Evensen, Asbjørn Stensrud (SVV), Mikael Fønhus (Valdres Næringsforum), Bjørn Ivar Gunhildgard (NLF), Einar Bruskerud (NLF),  Kristoffer Kvame (JVB), Sigbjørn Steinsrud (NLF) og Guttorm Tysnes (NLF).

Statens Vegvesen oppgraderer vintervedlikeholdet på E16 og FV33 i Valdres når ny funksjonskontrakt inngås med virkning fra neste vinter. SVV ønsker også en god dialog med yrkessjåførene - spesielt når det gjelder problempunkter.

 Dette kom fram under et møte med Statens Vegvesen, Valdres Næringsforum, JVB og lastebileierforbundet 26. november. Møtet kom i stand etter at brukerne klaget på vintervedlikeholdet sist sesong. Standarden var etter brukernes oppfatning ikke god nok.

Statens vegvesen Region øst er i beredskap etter varsel om flom- og skredfare fra NVE.
Varmt vær, sammen med intenst regnvær fredag og lørdag, kan gi utfordringer for veger og
trafikk i store deler av Oppland og Hedmark.

Gunnar Storhaug ble hedret for 60 års NLF-medlemsskap. Her gratuleres han av Odd Haakenstad.

Gunnar Storhaug ble hedret for 60 års NLF-medlemsskap. Her gratuleres han av Odd Haakenstad.

Odd Haakenstad ble enstemmig gjenvalgt som regionleder. 2013 ble et godt økonomisk år for NLF Hedmark og Oppland.

Krav til bedre vegnormaler. RV3 gjennom Alvdal. Og kronerulling til Norsk Luftambulanse, var blant sakene som ble diskutert på årsmøtet. Dessuten var det en frisk debatt om bompenger. 

Under finner du lista over påmeldte til årsmøtet. Norges Lastebileier-Forbund Hedmark og Oppland samles på Rica Elgstua i Elverum 28-30. mars.

Norges Lastebileier-Forbund Hedmark og Oppland har årsmøte på Rica Elgstua i Elverum 28.-30. mars. Årsmøtet er på lørdagen. Under finner du årsmøteheftet som bl.a. inneholder tidsskjema, årsmelding, regnskap og valgkomiteens innstilling.

Valgkomiteen innstiller til gjenvalg

Valgkomiteen la onsdag fram innstillingen foran årsmøtet 29-30. mars i Elverum. Komiteen anbefaler at Odd Haakenstad fra Hadeland fortsetter som regionleder. Odd har vært leder i NLF Hedmark og Oppland fra 2010. Han har tidligere vært leder i NLF Oppland. Valgkomiteen har innstilt på gjenvalg av Stein Hesthagen, Ringsaker  som nestleder. Fire styremedlemmer er på valg: Kenneth Kneppen, Solør; Svein Erik Aure, Valdres, Palmer Høgvoll, Gjøvik og Toten  og Arild Olsbakk, Østerdal. Valgkomiteen anbefaler at alle gjenvelges.       

Det var tittelen på et leserinnlegg som ble sendt til sju aviser i Hedmark og Oppland. Vi er lei av at utlendingene får kjøre med dårlig utstyr på norske veger - og slipper å betale bomavgifter og bøter. Innlegget fra NLF Hedmark og Oppland ble slått stort opp i de fleste avisene. Flere fulgte også opp med lederartikler der vi fikk full støtte.  Trykk på OVERSKRIFTEN og les innlegget.

Hyggelig melding fra Statens Vegvesen: Hvileplasser for tungtransport som ferdes langs rv. 3 har vært et savn. Nå har Statens vegvesen inngått kontrakter som gjør at det blir etablert slike plasser på Steimosletta i Alvdal, ved Shellstasjonen ved Tiurn kro i Stor-Elvdal og ved Myklegard i Løten.

Regionleder Odd Haakenstad ønsker velkommen til årsmøte i Elverum.

NLF Hedmark og Oppland har nå sendt ut den første invitasjonen til regionsårsmøte 2014. Vi kan love en trivelig og faglig helg. 28.-30. mars blir det samling på  Rica Elgstua i Elverum. Vi ser fram til årsmøtet på det splitter nye hotellet. I tillegg til ordinært årsmøte og faglig seminar, legger vi opp til god underholdning. Under finner du innkalling og sakliste, som er sendt lokalavdelingslederne. 

Tellingen ga resultater, høsten beste lastebiltreff, SMS-varsling ved stengt veg på RV4, vegåpning mandag, kostnadsøkning for lastebiler, etterutdanningskurs. Les mer i region 2 sitt nyhetsbrev fra 28. juni.

Et par ganger i måneden sender vi ut nyhetsbrev på epost til medlemmene i NLF Hedmark og Oppland. Her kan du lese om nyheter fra forbundet og om næringen. Telling av utenlandske kjøretøy, sykkeldag og flom, er stikkord i det siste nyhetsbrevet.

4 felts E6 stopper i Brumunddal. Dermed blir en av landets viktigste gjennomfartsveger et nytt eksempel på klattvis og delt vegutbygging i Norge. Innlandet mister en mulighet til å styrke bo- og arbeidssmarkedet rundt Mjøsa. Dette var den store skuffelsen da NTP ble lagt fram fredag.

Odd Arne Widme får 10-årsmerket av Mai

Åge Widme fortsetter som leder i Nord-Gudbrandsdal Lastebileierforening. Valgene var preget av gjenvalg. På helgas årsmøte på Jetta kro, kom det fram at medlemmene ønsker mer aktivitet i lokalavdelingen. Odd Arme Widme fikk NLFs 10-årsmerke utdelt av sekretær Mai Grete Skjelsvold.

Finn din transportør i Region 2 Hedmark og Oppland