Finn din transportør i Region 1 Østfold / Oslo og Akershus

 
photo_camera Fylkesleder i NLF Østfold møtte MDGs ferske byråd i Oslo, Lan Berg

GODT MØTE MED BYRÅD BERG

access_time 25.01.16

NLF Oslo & Akershus med leder Harry Nilsen i spissen, har lenge gått i bresjen for en miljøvennlig transportnæring. Mandag 25. januar var Harry Nilsen og regionsjef J.Kristian Bjerke i møte med byråden og hennes stab.

- Offensivt og positivt, mente miljøbyråden

NLF Oslo & Akershus hadde en god dialog med forrige byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby fra Venstre. Vi kan ikke se noen grunn til at vi ikke skal ha det til MDGs relativt ferske byråd Lan Berg fra MDG. Det første møtet ble svært positivt.

- En lastebil er langt mer miljøvennlig enn en personbil, spesielt sett ifht bykjerner og utslipp av NOx og vi skjønner at verden går fremover. Det er mye bedre at vi snakker sammen og at NLF blir lyttet til av de styrende politikerne, enn at vi hoier og bråker etter at vedtakene er gjort, sier Harry Nilsen.

Dette var både byråden og hennes byrådssekretær Rees helt enig i og de fikk overlevert mye god NLF-dokumentasjon på lastebilens fortreffelighet. I alle fall når det gjelder Euro6-motorer-

- Hinder og avgifter er ikke veien å gå. Vi er med på miljøvennlige tiltak som forbud for alt annet enn Euro 6-lastebiler i bykjernen og krav om at man kjører på det aller nyeste av miljødrivstoff. Får vi en rimelig overgangsperiode å forberede oss på, så er dette bare bra for bransjen og miljøet, fortalte Nilsen.

Byråden nikket og smilte og ble nok tatt litt på sengen av at de "fæle" lastebileierne faktisk både var positive og hadde gjort hjemmeleksen sin om miljø. Divisjonsdirektør for plan- og utredningsdivisjonen hos bymiljøetaten, Gunnhild Bøgseth, var positivt over deler av NLF-lederens budskap og inviterte til god dialog og samarbeid. Det gjorde også byråden og vi vurderer å invitere henne til et møte med medlemmene i NLF Oslo & AKershus.