Finn din transportør i Region 1 Østfold / Oslo og Akershus

 

Trykket gikk opp på Hovindmoen!

access_time 27.10.16

Etter sterke reaksjoner på ny bøtepraksis på veien inn til Hovindmoen grustak på Jessheim, tok NLF Oslo & Akershus affære. Nå er akseltrykket satt opp til 10 tonn.

Lastebileiere har i årevis kjørt til og fra grustaket på Hovindsmoen på Jessheim i troen på at dette var en vei godkjent for 10 tonns akseltrykk. I følge flere vi har snakket med, er det aldri gitt bøter for overlast mellom 8 og 10 tonn. Men så en dag blir en sjåfør bøtelagt kraftig, fordi han kjørte med over 8 tonns trykk. Veien er kun godkjent for 8 tonn, mente Statens Vegvesen.

Reaksjoner

- Reaksjonene lot ikke vente på seg og vi ba umiddelbart om et møte med utekontrollen i SVV, forteller regionsjef J.Kristian Bjerke i NLF.

Fylkesleder i NLF Oslo & Akershus, Harry Nilsen,  ga i dette møtet klart uttrykk for hva vi mente om saken, men SVV sto på sitt og mente de hadde handlet rett. Etter kontakt med avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i SVV Akershus, samt med Ullensaker kommune, gikk det imidlertid fortgang i saken.

- Kommunen bekreftet at den lille veistumpen fra vegstasjonen og inn til grustaket ikke sto i veilista. De snudde seg rundt og vedtok å formelt oppgradere veien til 10 tonn. Nils Audun Karbø i SVV bekreftet kun to dager senere at dette blir effektuert fom 28.10. Dette er vi godt fornøyd med, selv om vi hadde unngått mye hvis SVV på Jessheim hadde håndtert dette bedre. Men nå er saken løst til beste for våre medlemmer, takket være rask innsats fra NLF, sier J.Kristian Bjerke