Historien bak Elmia Lastbil begynner allerede i 1983, da den første messen ble arrangert i Jönköping. Siden den gang har den utviklet seg til å bli Nordens største markeds- og møteplass for lastebilnæringen. 

I løpet av fire dager er det et fullpakket faglig program og flotte utstillinger med alt innen lastebiler. Det blir show, veteranbiltreff og ikke minst Nordic Trophy-konkurransen, som betegnes som et paradis for alle som liker stilige og smart bygde lastebiler med fantasifulle motivlakeringer, luksuriøse interiører, og signalhorn og lykter. 

Det forventes at det vil komme 31 000 besøkende på fire dager, og Elmia Lastbil er et naturlige samlingspunkt for hele transportbransjen. 

Onsdag ble messen åpnet av Sveriges infrastrukturminister, Andreas Carlson. 

Ikke uventet står det grønne skiftet høyt på agendaen, både på det faglige programmet og i utstillingen. Alle de store lastebilprodusentene viser frem alt de har av grønne drivlinjer, og elektriske kjøretøy er kanskje det man finner mest av denne gangen. 

ÅPNET MESSEN: Onsdag ble messen åpnet av Sveriges infrastrukturminister, Andreas Carlson. ÅPNET MESSEN: Onsdag ble messen åpnet av Sveriges infrastrukturminister, Andreas Carlson.