Kartleggingsarbeidet skal gjennomføres ved hjelp av registrering mellom utvalgte målepunkter på den angitte strekningen. NLFs medlemmer har mange sjåfører som kjører på denne strekningen, og de som er ute på veien hver dag og bruker den mest, er den viktigste kilden til informasjon for å treffe best mulig med utbedringstiltak.  

Viktige forbedringer 

Riksveien mellom Skare i Ullensvang og Sogndal er lang, og det er mange utfordringer. Strekningen preges av dårlig framkommelighet, i tillegg til stedvis fare for skred. På store deler av veien er det svært smalt, noe som skaper utrygghet for de som kjører denne veien. Om sommeren øker trafikkmengden betydelig, noe som høyner risikoen for trafikkfarlige situasjoner og bidrar til lengre reisetid. 

– Vi trenger fakta og data for å ta de riktige og kloke beslutningene om utviklingen av riksvei 13. Nå inviterer vi alle veifarende, og spesielt næringstransport, til å hjelpe oss med å registrere hvor køene oppstår, og hvor lang tid det tar å kjøre langs riksveien. Faktaene vi samler inn, skal vi bruke til å vurdere hvor og hva vi skal gjennomføre av forbedringer på veien, sier Håkon Lohne, som er prosjektleder for Nye Veiers arbeid med riksvei 13. 

Måling av reisetid 

Nye Veier, i samarbeid med Opinion og Kogenta, utfører måling av reisetid på utvalgte strekninger av riksvei 13, fra krysset E134 til Hardangerbrua, samt langs Sognefjorden frem til Sogndal. 

Nå har Nye Veier laget en app som de håper veifarende i området vil ta i bruk. Via Bluetooth registrerer appen reisetiden mellom ulike målte punkter. Dataene som samles inn, er helt anonyme, altså ingen informasjon om hvor du starter eller slutter turen din. 

– Alt i henhold til personvern er ivaretatt, forklarer planprosjektleder Lohne. 

Han håper at flest mulig som trafikkerer veien, blir med og bidrar i arbeidet for å finne frem til de viktigste utbedringsområdene. 

Slik fungerer det

Trykk på denne via mobiltelefonen:  REGISTRERE REISETID. Ved å følge lenken blir du bedt om først å laste ned appen "TestFlight", og deretter appen "Reisetid Rv 13". Følg instruksjonene.

Om det er spørsmål knyttet til dette, kan Håkon Lohne kontaktes på  haakon.lohne@nyeveier.no