NLF ser svært alvorlig på denne saken og har begynt å kartlegge hvor utbredt dette fenomenet er, og om trenden har kommet til Norge. En uformell undersøkelse antyder at det er flere sjåfører har opplevd noe som kan minne om denne TikTok-trenden. 

Ønsker å advare 

Administrerende direktør i NLF, Knut Gravråk, presiserer at det foreløpig ikke finnes belegg for å knytte de rapporterte hendelsene til denne trenden. 

– Vi ser imidlertid noen likhetstrekk med hendelsene som noen av våre medlemmer har opplevd, og velger derfor å advare. Media har begynt å skrive om saken, men så vidt meg bekjent, har ingen sett denne typen filmer med opphav i Norge ennå, sier Gravråk. 

Han oppfordrer nå alle lastebileiere til å gjøre sine sjåfører oppmerksomme på dette og informere om at man bør være spesielt på vakt dersom man ser flere unge mennesker samlet langs veikanten. 

Meld det inn til politiet 

Hvis du er så uheldig å oppleve en slik hendelse, er politiets oppfordring å rapportere dette umiddelbart til 112. Ved alvorlig ulykke skal nødnummer 113 selvfølgelig ringes. De understreker også at det er viktig å ikke kjefte på eller fysisk ta tak i barna, men forsøke å få navn og melde fra til politiet.