Haugesunds Avis skriver at det nå er bestemt at nye døgnhvileplasser skal stå klare i Aksdal Næringspark innen juni neste år. 

Jubler 

– Dette er som julekvelden for oss, sier Sigve Lervik, styremedlem i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) og daglig leder i Instruo AS, til Haugesunds Avis. 

Han understreker at mangel på hvileplasser har skapt store utfordringer for sjåførene, både når det gjelder komfort og sikkerhet. 

Nyhetsstedet skriver at de nye døgnhvileplassene vil tilby 36 oppstillingsplasser og tilhørende fasiliteter som toaletter, dusjer og muligheter for å slappe av. 

Viktig for trafikksikkerheten 

– Dette er et stort steg i riktig retning for å sikre at yrkessjåførene får den hvilen de trenger og fortjener. Bedre hvilemuligheter er ikke bare viktig for sjåførenes velvære, men også for trafikksikkerheten. En uthvilt sjåfør er en mer oppmerksom sjåfør, noe som igjen bidrar til å redusere risikoen for ulykker, sier Lervik til Haugesunds Avis. 

Han håper at etableringen av nye døgnhvileplasser i Aksdal vil bli starten på en positiv trend, og at det vil komme flere lignende tiltak i andre deler av landet.