Statsforvalteren har kommet med flere innsigelser i forbindelse med Nye Veiers planforslag og alternativer for ny Mjøsbru.  

Mangelfullt utredet

I høringssvaret skriver Statsforvalteren blant annet at forslagene til ny firefelts motorvei mellom Moelv og Roterud er mangelfullt utredet og ikke ivaretar nasjonale og regionale hensyn godt nok.

Dette kom helt på tampen av høringsfristen, og både Maskinentreprenørenes Forbund i Innlandet og Norges Lastebileier-Forbund reagerer kraftig på at innsigelsene kommer så sent. 

Det var Hamar Arbeiderblad som først omtalte saken. 

– Det er utrolig at innsigelsene kommer først nå. Statsforvalteren kunne vel varslet Nye Veier om sine innspill og synspunkter på et mye tidligere tidspunkt. Det er grunn til å spørre om Statsforvalteren ikke snakker med Nye Veier når de møtes i for eksempel planforum Innlandet, sier regionsjef Guttorm Tysnes i Norges Lastebileier-Forbund til Hamar Arbeiderblad. 

Må komme i gang 

Torsdag har Nye Veier styremøte, hvor det avgjøres hvordan selskapets seks milliarder kroner skal investeres. Tysnes mener politikerne kan omprioritere midler til fordel for både E6 og Mjøsbrua, og frykter at infrastrukturen i Mjøsregionen ikke vil være klar når Mjøssykehuset åpner. 

Tysnes er også frustrert over den generelle tidsbruken i E6-utbyggingen. Han minner om at det allerede har gått fem år siden Erna Solberg åpnet E6-strekningen Kolomoen-Moelv, uten at noe har skjedd videre nordover fra Moelv. For Tysnes og lastebileierne er det avgjørende å få fortgang i prosjektet. 

– Vi må komme i gang, sier Tysnes, som frykter at ytterligere forsinkelser vil øke kostnadene for E6-prosjektet og utsette viktig utvikling i regionen.