I harde vintre har stadige og langvarige stenginger skapt store utfordringer for transportnæringen og innbyggerne i regionen. De to tunnelene vil skjerme ferdselsåren mot skredfare og uvær, de to faktorene som ligger bak de fleste stengingene av veien. Omkjøringsveien ved stenging av Kvænangsfjellet er på 70 mil og går gjennom Finland. 

STOR DAG: Det var god stemning da statssekretær Tom Kalsås (AP) sto for den offisielle åpningen. Foto: NLF STOR DAG: Det var god stemning da statssekretær Tom Kalsås (AP) sto for den offisielle åpningen. Foto: NLF

Statssekretær Tom Kalsås (AP) sto for den offisielle åpningen av nyveien. 

Prosjektet har vært under arbeid i fem år, og prislappen er på to milliarder kroner. 

Dette er et prosjekt som NLF har vært sterkt delaktig i å jobbe frem politisk og gjennom god kontakt med først Statens vegvesen og deretter Nye Veier, da de overtok prosjektet. Både fylkesleder i NLF Finnmark, Pål Olsen, og forbundsstyrerepresentant Rune Holmen deltok sammen med regionsjef Odd-Hugo Pedersen, som også holdt en tale under arrangementet. 

Fra venstre: fylkesleder i NLF Finnmark Pål Olsen, regionsjef Odd-Hugo Pedersen og forbundsstyrerepresentant Rune Holmen. Fra venstre: fylkesleder i NLF Finnmark Pål Olsen, regionsjef Odd-Hugo Pedersen og forbundsstyrerepresentant Rune Holmen.

MANGE FREMMØTTE: Det var over 100 personer som valgte å ta turen til åpningen. Foto: Pål Olsen MANGE FREMMØTTE: Det var over 100 personer som valgte å ta turen til åpningen. Foto: Pål Olsen