Landsmøtet i Stjørdal vil bli husket for viktige vedtak. De vil, hver på sin måte, bli bestemmende for forbundets utvikling og muligheter framover og blir derfor milepæler når NLFs historie skal skrives om 20 – 30 år. Det er historisk at landsmøtet vedtok å åpne for at også egentransportører kan bli medlem i NLF. Det skjedde i forbindelse med at ny strategi- og handlingsplan ble vedtatt. Nå kan altså forbundet ta imot alle som driver lovlig godstransport på vei, både yrkestransportører og egentransportører.

Nei til NHO

Det er også historisk at landsmøtet sa nei til fortsatt medlemskap i NHO. Det siste vedtaket innebærer at NLF ikke skal være med i viktige NHO-fora der premisser for næringspolitikken legges. Det innebærer også at NLFs tariffbedrifter gjennom NLF ikke kan få tilgang til NHOs konfliktfond. NLF er fortsatt en arbeidsgiverforening, og vi er allerede i gang med arbeidet for å finne løsning på dette problemet.

Jeg hadde forventet og hadde tillit til at landsmøtet ville føre alliansen med NHO videre og beklager at de reverserte denne muligheten til en større slagkraft og påvirkningskraft overfor norsk næringsliv og politikere. NLFs medlemmer hadde nettopp gjennom medlemskap i NHO, regionalt hatt muligheten til å påvirke både NHO og de næringspolitiske vedtak politikerne fatter. Muligheten som vi hadde til å videreutvikle NLF som en aktiv påvirker og deltaker i Norges viktigste forum for næringslivet, har vi mistet og går dermed motsatt vei av det de fleste organisasjoner gjør. Men det Landsmøtet vedtar, er retningsgivende for vår virksomhet, og derfor må vi nå bygge videre på den nye plattformen vi står på. Nå må vi samle alle krefter til felles innsats for å styrke NLF. Bare det kan bringe NLF videre slik at organisasjonen blir den kraft som norske godstransportører trenger.

Strategi vedtatt
Jeg mener det er grunn til å glede seg over den vedtatte strategi- og handlingsplanen, både fordi den gir et vesentlig større medlemspotensiale enn det vi har i dag, og fordi den trekker opp interessante rammer for arbeidet videre. Det er en krevende plan. Men den legger et godt grunnlag for at NLF kan ta et solid skritt framover.

Ny kontingentstruktur
Gledelig er det også at landsmøtet vedtok en ny kontingentstruktur, slik at NLF nå får en felles kontingent over hele landet. Dette vil blant annet gjøre det mye enklere å markedsføre NLFs tilbud.

Godt arrangement
Arrangementsmessig var dette landsmøtet ett av de beste jeg har deltatt i, både rent teknisk og med den sosiale delen. Jeg vil igjen rette en stor