Etter en lang og grundig debatt, gikk forsamlingen til skriftlig avstemming. Resultatet ble et nei til videre medlemskap, da 49 delegater stemte nei. En delegat stemte blankt, og 36 stemte ja.

Omstridt
For og imot medlemskap har vært en lang og omstridt sak blant NLFs medlemmer, og den har flere ganger truet med å skape alvorlig splittelse i forbundet. På landsmøtet i Geiranger i 2000 ble det vedtatt at NLF skulle gå inn i NHO, men at medlemskapet skulle evalueres på landsmøtet i Stjørdal 2002. Denne perioden var nå over, og landsmøtebehandlingen ga resultatet.

Derfor stemte de nei
Nei-sidens hovedargumenter i debatten gikk på at den store massen av medlemmer, etter deres mening, hadde sagt nei til medlemskap gjennom ikke å melde seg inn i løpet av prøveperioden. Det var til og med delegater som ga tilkjenne at de selv så nytten i fortsatt medlemskap, men at de følte seg bundet til nei-signaler fra medlemmene i fylkesavdelingen. De var redde for at mange medlemmer ville melde seg ut hvis svaret ble "ja".

Derfor stemte de ja
NHO-tilhengerne la stor vekt på muligheten til å være til stede der beslutningene tas, i stedet for bare å måtte godta resultatene. Det ble fortalt om godt samarbeide med NHO lokalt og nytten av hovedorganisasjonen som døråpner i næringspolitisk sammenheng. For bedrifter med tariffavtale er NHO-medlemskapet helt sentralt, fordi det gir dem tilgang til konfliktfondet hvis bedriften kommer i streik. I NHO må bedriftene være medlem gjennom en landsforening, og det vil ikke lenger NLF være.

Hva nå?
NLF har allerede bedt om møte med ledelsen i NHO for å drøfte hvordan medlemskapet skal avsluttes. NLF er fortsatt en arbeidsgiverforening. Alle forbundets tariffbedrifter har fått informasjon om landsmøtevedtaket og om at det arbeides med å få løst de problemer som vedtaket på landsmøtet medfører.