Årsaken er at digitale fartskrivere ikke vil være tilgjengelig i tilstrekkelig antall på det aktuelle tidspunkt. Det er følgelig ikke satt noen ny frist ennå.

Samferdselsdepartementet vil komme tilbake til ny frist når leveransesituasjonen er nærmere avklart. Flere EU-land, som har samme regelverk, har også sett seg tvunget til å utsette fristen for installasjon av digitale fartskrivere i nye kjøretøy. Det gjelder blant annet England. En hake ved det hele er at de som installerer gammel type fartskrivere i biler som registreres etter 5. august, løper en risiko for å bli stanset og nektet kjøring i enkelte land som sier de vil overholde fristen.

Statens vegvesens arbeid med innføringen av digitale fartskrivere følger samme tidsplan som før, selv om fristen er endret. Det betyr at de som i løpet av sommeren skaffer seg kjøretøy med digital fartskriver, når som helst kan få disse registrert. Da må sjåfører, verksteder og bedrifter også ha sine fartskriverkort klare.

Fra 11. juli vil det være mulig å søke om fartskriverkort fra disse 11 trafikkstasjonene: Bodø, Tromsø, Trondheim, Molde, Stavanger, Bergen, Arendal, Tønsberg, Billingstad, Gjøvik og Fredrikstad. Utover høsten vil resten av trafikkstasjonene også tilby denne tjenesten.

Kilde: Statens vegvesen