Dermed blir det ikke lenger nødvendig å ha telefonlisten over kollegahjelpere for hånden. Du behøver bare å huske ett telefonnummer. Når du ringer dit, vil Sjømannskirkens beredskapsvakt hjelpe deg videre til Kollegahjelpen i ditt fylke.

Det nye nummeret er: 47 81 15 73


Vakt 24 timer i døgnet

Beredskapsvakten er døgnbemannet, slik at du nå kan ringe til Kollegahjelpen når som helst på døgnet.

Også i utlandet

Med denne avtalen er også NLFs Kollegahjelpen utvidet til også å gjelde uhell og ulykker utenlands. Skjer det noe på jobb i utlandet, ringer du samme nummer. Trenger du støtte mens du er i utlandet, vil en fra Sjømannskirken steppe inn som Kollegahjelper. Når du er hjemme igjen, kan kollegahjelperen i ditt fylke følge deg opp videre, hvis du ønsker det.

Kollegahjelpen som før

Kollegahjelpen fortsetter som før. Vi har fått så mange gode tilbakemeldinger om deres innsats at noe annet ville være utenkelig. Avtalen med Sjømannskirken er bare for å gjøre tilgangen enklere og for å ha et tilbud utenfor Norges grenser. Dere kan fortsatt ringe direkte, hvis dere har telefonnummeret for hånden. Men siden telefonlisten ikke lenger vil bli oppdatert i medlemsbladet, anbefaler vi at dere går over til å bruke det nye nummeret.

Beredskapskoordinator Petter Skants i Sjømannskirken forteller at de ser fram til å kunne bidra på denne måten, siden langtransportørene i mange år har vært blant dem som besøker Sjømannskirken rundt om i utlandet.