De som allerede har førekort i klassene C1, C, CE i dag, kan fortsette som yrkessjåfør for godstransport uten å ta noen form for utdanning ennå.

Slik går du fram:
Sjekk utløpsdato på førerkortet. Datoen bestemmer hvordan du skal gå videre.

Utløpsdato Mellom 10. september 2008 og 9. september 2009:
Gå på trafikkstasjonen med helseattest og forny førerkortet, slik du har gjort tidligere og i god tid før utløpsdatoen på kortet. Du vil da få førerkortklassene fornyet for 5 år, og retten til å være yrkessjåfør utløper samtidig med utløpsdatoen for det nye førerkortet.
Utløpsdatoen vil være en gang mellom 10. september 2013 og 10. september 2014. Før denne (nye) utløpsdatoen må du ta en 35 timers etterutdanning for å kunne fortsette som yrkessjåfør.

Utløpsdato Mellom 10. september 2009 og 9. september 2012:
Gå på trafikkstasjonen med en helseattest og forny førerkortet, slik du har gjort tidligere. Vær ute i god tid før utløpsdatoen på kortet. På grunn av overgangsbestemmelser, vil du ved denne fornyelsen få kortere gyldighetstid på førerkortet.

Før den (nye) utløpsdatoen i 2012-2014 må du ta en 35 timers etterutdanning ved et godkjent lærested for å kunne fortsette som yrkessjåfør. Etter gjennomført kurs går du til trafikkstasjonen med en helseattest (lærestedet melder inn kurset) og fornyer førerkortet og retten til å være yrkessjåfør.