Transnova er opprettet av Samferdselsdepartementet for å yte støtte til satsing på alternativt og miljøvennlig drivstoff, som en del av klimaforliket. Målet er å redusere CO2-utslipp. Hittil har prosjektet delt ut midler til etablering av ladestasjoner for elbiler.
Nå åpner Transnova også for søknader fra andre prosjekter, som jobber med alternativt drivstoff, som elektrisitet, hydrogen og biodrivstoff, eller en kombinasjon av disse.

Fra Transnova får vi vite at de fleste som driver med transport kan søke; kjøpere av transport, eiere, transportører, utviklere, produsenter eller leverandører. Så lenge prosjektet dreier seg om alternativt og miljøvennlig drivstoff eller bedret tilgang på dette, samt utprøving av ny kjøretøyteknologi, kvalifiserer det til å søke. Det understrekes at søknadene vil prioriteres ut fra kriterier, som blant annet muligheter til å dokumentere effekt på CO2-utslipp, samt hvor langt prosjektet er i utviklingsfasen.

Transnova er et treårig prøveprosjekt i Statens vegvesen og skal forvalte en årlig bevilgning over statsbudsjettet, som skal stimulere til utvikling og utprøving av klimavennlige transportløsninger.