Ny E18 åpner 26. august, uten at det er bygget alternativ døgnhvileplass som erstatning for dagens (private) alternativ som er ved Høvågkroa i Lillesand kommune.

Ny døgnhvileplass ved Storemyr i Lillesand kommune åpner, etter det vi har fått opplyst fra Statens vegvesen, om ca. et år. Dette er ikke endelig bekreftet av Statens vegvesen.

Det er, når den nye veien åpner, ikke avklart om det tilbys midlertidige løsninger slik NLF har etterlyst. Det er ferdigstilt to mindre rasteplasser vest for Grimstad, med plass til kun 8-9 vogntog på hver plass. Dette er en svært lite tilfredsstillende dekning av behovet for døgnhvileplasser, noe NLF har påpekt under hele anleggsperioden, det vil si de siste 3 årene.

NLF vil markere vår misnøye med manglende utbygging/ferdigstillelse/avklaring av døgnhvileplassen ved Storemyr ved å ”fylle opp” rasteplassen i vestgående retning vest for Grimstad (nord for Nørholm) torsdag 27. august i tidsperioden kl. ca. 1000. Vi regner med at dette vil innebære at en rekke vogntog vil bli stående i kø i høyre kjørefelt for å komme inn på de to rasteplassene, men vil etter vårt syn ikke medføre vesentlig hindring av den øvrige trafikkmengde som skal passere. Tillatelse til markeringen er gitt av Politiet. Arrangører er NLF avd. Agder og Rogaland.