Den nye forskriften innebærer at alle virksomheter som transporterer forvarer skal registrere seg i Mattilsynet. Alle andre virksomheter som produserer, omsetter og/eller lagrer fôrvarer skal også la seg registrere eller godkjenne. Fôrvarer i denne sammenheng er tilsetningsstoffer, premikser (blanding av tilsetningsstoffer), tilskuddsfôr, fôrmidler/råvarer og bruksferdige fôrblandinger. Formålet med regelverket er å sikre trygge fôrvarer. Transportører er registreringspliktig og skal tilfredsstille relevante systemkrav i fôrhygieneforskriftens vedlegg 2, blant om renhold, forveksling, kryssforurensning og journalføring/sporbarhet. Det skal også gjennomføres en fareanalyse basert på internasjonal standard (HACCP-prinsippene). Det innbærer å kartlegge forhold som kan utgjøre en fare for fôrtryggheten og iverksette risikoreduserende tiltak/rutiner. For å bli registret må transportvirksomheten erklære at kravene er oppfylt..
Et annet viktig krav i forskriften er at alle virksomheter som har aktiviteter knyttet til fôr må kjøpe tjenester (f. eks. transport, lager mv), anskaffe og benytte fôrvarer kun fra registrerte virksomheter