Fjord 1 på Nordmøre ber fergemannskapene være observante og forlange forhåndsbetaling av et navngitt litauisk transportfirma før de får kjøre ombord.

Nok er nok
Ifølge Tidens Krav, er det kaptein Jonas Sjøasæther Holm på bilferga «Svanøy» som nå har sett seg lei på at særlig litauiske sjåfører spekulerer i at de ikke har penger – etter at vogntoget er kjørt ombord. Kapteinen tok kontakt med både lokal og regional ledelse. Disse har gitt Holm full støtte, slik at fergene i regionen nå ber om forhåndsbetaling fra en navngitt litauisk transportør.

På lederplass skiver lokalavisen at utenlandske transportører må stoppes på grensa og støtter samtidig NLF i at en en forhåndsbetalt bombrikke er påkrevet.

Tilbake til start
Det er ikke uvanlig at litauiske sjåfører benytter muligheten til å kjøre om bord, for deretter å late som om de ikke har penger. Når vogntoget sperrer andre trafikanter ser ikke fergebetjeningen noen annen løsning enn å slippe bilen avgårde uten betaling. Det kan virke som om det spekuleres i dette, men fergeselskapet har også returnert biler til utgangspunktet, og de forklart at politiet vil bli tilkalt.

Les om saken:  Fergefører Jonas fikk nok av litauerne som aldri kunne betale for seg ...