Den tidligere seerrekorden for National Geographic Channel i Norge var 47 000. Dette skriver Kampanje. Seerresultatet er altså mer enn en dobling av den tidligere norske rekorden. Kanalen er en del av kanalporteføljen til Fox International Channels Norge (FIC).

Vinterveiens helter

Programmet er produsert av den norske avdelingen av National Geographic Channel. Serien handler om norske bilbergere, som kjemper med vinterens mange utfordringer på norske vinterveier og fjelloverganger. Serien vil bli vist over hele Europa.

Spennende tv

Når bilbergerne ber tv-crewet reise ned fra fjellet, fordi det er for farlig å være der, samtidig som de selv blir igjen for å berge et vogntog, forstår seerne at dette virkelig er realistisk tv. Slikt fengsler. Dette er god reklame for norske bilbergere og den innsatsen de står for.

Man behøver heller ikke være interessert i lastebil for å la seg fengsle. Blandingen av norsk og norsk-engelsk språk i kombinasjon med engelske kommentarer gir et ekte preg, men frem for alt fikk alle som så det første programmet i serien stor respekt for menneskene som arbeider under slike forhold, og ikke minst måten de løser oppgavene på. Det er ingen skriking, ingen er forbanna på hverandre, ingen skjeller ut ansatte, slik vi har sett i den amerikanske utgaven av samme show. Vinterveiens helter er derimot akkurat det tittelen på serien sier at de er – helstøpte norske hverdagshelter.

Et enda større publikum

– Som nordmann blir jeg stolt av å sende dette programmet ut til resten av Europa, og det blir spennende å følge reisen videre, sier Anders Borge i FIC til Kampanje. Foto: National Geographic Channel

TV-suksess etter første episode – klikk.no