Nye Modulvogntog strekninger Trøndelag

Publisert 24.05.24

23 mai ble det avholdt FTU møte i Steinkjer. En av sakene var nye strekinger for modulvogntog i Trøndelag. NLF Trøndelag ble tidligere forespurt om strekninger vi mente burde bli godkjent. Flere av dere gav da konkrete meldinger tilbake og vi fikk gjennomslag for nesten alt. 

FTU Trøndelag FTU Trøndelag

Utdrag fra Fylke direktøren innstilling 

Drøftinger:

I Utarbeidelsen av denne saken har fylkesdirektøren tatt kontakt med NLF (Norsk lastebileierforbund) for å få innspill på hvilke strekninger som har høyst prioritet for lastebilnæringen. Initiativet fra fylkesdirektøren og muligheten til å påvirke hvilke strekninger som skulle åpnes for modulvogntog ble meget godt mottatt av NLF.

Liste nederst i dokumentet inneholder 29 strekninger som er aktuelle å åpne. Lista er laget med utgangspunkt i: o Veger med funksjonsklasse B som per i dag ikke er åpnet for modulvogntog type 1 og 2, men er åpnet for tømmertransport o Innspill fra NLF, region 6 Trøndelag. NLF har på vegne av transportnæringa kommet med forslag på 20 strekninger som for dem er viktigst å få åpnet først.

Det er gjort konsekvensvurdering av alle B-vegene samt vegene som er spilt inn, og av de 20 strekningen fra NLF er 19 tatt med i endelig forslag. Totalt inneholder lista 29 strekninger. Disse kan åpnes 1. juli 2024. Det har vært dialog med relevante fagmiljø for å gjennomføre konsekvensutredning på de strekninger som er opplistet nederst i dokumentet.

Strekningen spilt inn av NLF som ikke anbefales å åpne er fv. 7056 Ranem bru i Overhalla kommune. Strekningen ligger mellom fv. 7040 Sørsivegen og fv. 17 Overhallsvegen ved Ranemsletta. Ranem bru er en smal 1-felts bru, uten tilbud til myke trafikanter. Brua blir brukt til gang- og sykkeltrafikk. Det er bebyggelse tett inn til brua på Ranemsletta. Det er ikke sikt over brua, slik at hvis to vogntog møtes på brua så må ett vogntog rygge. Dette er ikke forsvarlig hvis det er myke trafikanter på brua. Bilde 1: Fylkesveg 7056, Ranem bru Når det skal åpnes for ytterligere nye strekninger for modulvogntog type 1 og 2 på fylkesvegnettet som er åpent for tømmertransport er det viktig å vurdere konsekvensene av dette, særlig om det kan påvirke vedlikeholdsetterslepet i negativ retning.

Utrdag slutt

NLF Trøndelag ba om ekstra utredning av Ranem bru og om det kunne gjøres andre tiltak. Men allikevel skal vi være fornøyd med det vi ble hørt på

Steder som vil bli åpnet snart er

Nye strekninger for modulvogntag Trøndelag Nye strekninger for modulvogntag Trøndelag