2007

Nye vinterdekk

Publisert 03.09.07 Les mer

Ny jurist på NLFs forbundskontor

Publisert 03.09.07

I begynnelsen av august kunne NLF ønske velkommen en ny jurist på forbundskontoret. Christian Arnkværn (37) er navnet, og han har i alle år etter jusutdannelsen i 1997 jobbet innen politiet. Han begynte på kammeret i Kongsvinger, og så var han i et år ved politikammeret i Moss fram til 2001.

Siden har han jobbet ved forskjellige avdelinger i politihuset på Grønland i Oslo. Her har han vært i narkotikasesjonen i tre år før han gikk over til å arbeide innenfor organisert kriminalitet.

Vi ønsker Arnkværn velkommen.

Les mer

Kostnadsindeks for lastebiltransport, juli 2007

Publisert 27.08.07 Les mer

Vegvedlikehold m.m. og nye kjøre- og hviletidsbestemmelser.  Hva skjer?

Publisert 27.08.07

NLF administrasjonen mottar daglig en rekke henvendelser fra frustrerte lastebileiere om de nye bestemmelsene for vegvedlikehold m.m. Unntaket fra kjøre og hviletidsbestemmelsene er som kjent opprettholdt, menkunnår transporten foregår innenfor en radius på 50 km fra det stedet kjøretøyet er hjemmehørende.

Les mer

Ingen trafikkstasjoner nedlegges

Publisert 26.08.07 Les mer

Høringsuttalelse fra NLF

Publisert 26.08.07 Les mer

IRU verdenskongress – Istanbul 15. – 16. mai 2008

Publisert 21.08.07

Den internasjonale transportunionen IRU inviterer allerede nå til sin 31. verdenskongress, som finner sted i kryssningspunktet mellom øst og vest, Istanbul i mai neste år. Som vanlig, legges det opp til et omfattende faglig program, en rekke arbeidsmøter og en utstilling, pluss et variert sosialt program. NLF-medlemmer som er interessert i å delta, kan henvende seg til forbundet for mer informasjon.

Les mer

Ny sjøveis containerrute

Publisert 20.08.07

Containerskipet M/V ”Elegance” har kapasitet på 374 TEUs, og går ut fra Rotterdam i Nederland. Det nye containertilbudet er i gang fra 7. september 2007.
Det blir ukesruter, med ankomst til tre Oslofjordhavner. Skipet skal være i Drammen havn mandag formiddag, i Moss havn mandag ettermiddag, Larvik tirsdag formiddag, Immingham torsdag formiddag og Rotterdam fredag ettermiddag.
Kilde: Kystnytt

Les mer

Snart i Postkassa:Norsk Standard-bil til 900.000? 

Publisert 16.08.07

Trekkvogn og semitrailer har av flere grunner blitt en mer og mer vanlig kombinasjon i Norge. Tre-akslede trekkvogner har blitt ”hylle-vare” og flere av produsentene tilbyr konsept-biler med ferdige pakke-løsninger. Vi ønsket å undersøke hva produsentene tilbyr som ”norsk standard” og henvendte oss til de 7 største produsentene og sa vi hadde 890.000 kroner å handle for.

Les mer

Sverige: Trengselskatt i Stockholm permanent

Publisert 16.08.07

Trengselskatt er nå innført som en fast ordning i Stockholm. Men legg merke til at systemet bare gjelder for svenskregistrerte kjøretøyer, som kjører inn og ut av Stockholm sentrum på ukedager mellom kl. 06.30 og kl. 18.29.

Les mer

Danmark: Røykeloven innført

Publisert 16.08.07

Den nye, danske røykeloven er nå innført. Den gjelder nasjonalt i Danmark – også for utenlandske biler (også norske), som kjører i Danmark. Loven sier at sjåføren kan røyke i førerhuset, forutsatt at han er alene der. Er andre til stede i bilen, er det røykeforbud.

Også i England og Belgia
Også i England er det røykeforbud på offentlig sted, inklusive arbeidsplasser og førerhus i lastebiler.
Det samme gjelder Belgia. Men her gjelder forbudet bare for belgiske biler og sjåfører.

Les mer

Snart i postkassa: MAN igjen i lederposisjon

Publisert 16.08.07

Det 75. Le Mans-løpet var rammen rundt MANs presentasjon av den lenge etterlengtede V 8-motoren. MAN inntar nå igjen lederplassen blant Europas mest effeksterke lastebiler.
Les hele saken i BNT nr. 8

Les mer