
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård åpnet onsdag 12,8 km ny europaveg mellom Molde og Trondheim
Sommeren er her hvis dere er i tvil. Og de fleste av dere skal ut i ferie, eller i løpet av de neste 8-10 ukene. Noen kortere og noen lenger enn andre. Noen kanskje så kort at dere ikke kaller det ferie. Men det er sommer selv om noen synger.... Sommeren er kort......
Trønderbæra kommer i Medio Juli stod det i avisa i dag. Og i år vil de være ekstra søte.
Benytter da sjansen til å ønske dere alle EN RIKTIG GOD sommer til dere alle. Kjør forsiktig
E39 Betna - Hestnes åpnet
Nye veier kan fortelle at Hæhre har skrevet under ny avtale. Kanskje vi begynner å tro på at veien blir ferdig
Se link om pressemelding
Alt klart for ferdigstilling av E6 Ranheim-Sveberg
Verdalsbrua på E6
Kristensen Kay Arne og NLF var med og test kjørte FV 759 med modulvogntog. FV759 kan bli valgt som omkjøringsveg når Verdalsbrua E6 skal vedlikeholdes. Noe som vi stiller oss sterkt tvilende til. Etter testkjøringen ble vi i enda mer i tvil. Nå sier vi NEI
Med vegbredde helt ned til 5,22 meter er det mye som må gjøres med denne vegen før den kan bli en omkjørings veg- Mer info om saken vil komme senere
Enova sender ut løypemelding, se link
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård åpnet onsdag 12,8 km ny europaveg mellom Molde og Trondheim
Ref pressemelding. SVV
Åpninga av E39 Betna – Hestnes foregikk på den nye kollektivplassen ved Klettelva, nær midten av den nye strekninga. Statsråden stod for opninga, sammen med utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik, fylkesordfører og ordfører.
– Hovedfokuset i dette prosjektet er å sørge for en mer trafikksikker E39 for alle. Tungtransport, personbiler, gående og syklende skal kunne reise trygt frå A til B. Som samferdselsminister er det viktig for meg at det er trygt å leve, bo og jobbe her i området, sa Jon-Ivar Nygård i sin tale under opninga.
Rett før klokka 13.30 kunne trafikantene ta i bruk den nye vegen, og det var gulstripe-aksjonistene som fikk kjøre først på den nye strekninga. De er en gruppe damer som gjennom flere år har frontet utbygginga av Betna-Stormyra i media og lagt press på politikerne. De har strikket flere hundre meter "gulstripe" av garn for å markere behovet for veg med gulstripe på strekninga.
Gulstripe
Statens vegvesen sin utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik var svært fornøyd med å få åpnet vegen:
– E39 er en pulsåre fra Kristiansand-Stavanger-Bergen-Ålesund-Molde-Trondheim. Men både trafikken og standarden er svært varierende. Derfor er det ekstra godt å åpne en ny trafikksikker veg her i dag. Vi går fra en smal og uegnet europavei til en moderne og trafikksikker ny vei. Nå blir det kortere og sikrere mellom Molde-Kristiansund og Trondheim, sa Davik i sin tale under åpninga.
Det er tre delstrekninger i prosjektet E39 Betna-Stormyra. Det er delstrekning 1 som i dag ble åpnet trafikk. Delstrekning 2 ble åpnet for trafikk i august 2022, så totalt er det nå 17,5 km av 28 km med ny E39 som er tatt i bruk.
Når tredje delstrekning åpner i 2026, vil det gi 28 km ny 2-felts vei med 9 meters bredde. Det reduserer reisetida med 7 minutter og gir 5 km innspart kjørelengde. Prosjektet gir bredere, rettere og mer oversiktlig veg, og øker dermed trafikksikkerheten på strekninga betraktelig.
I perioden 2009-2023 er det registrert 43 trafikkulykker på de tre strekningene som inngår i E39 Betna-Stormyra. Fem av disse var dødsulykker og ni ble alvorlig skadd. Trafikkmengden i dag er på 1700 kjøretøy i snitt pr. døgn gjennom året (2024-tall). Herav er det 20 % andel tungtransport og kjøretøyene kommer i puljer på grunn av fergestrekninga Halsa-Kanestraum.
Bærekraft/klima:
GoGreen konsept, i regi av entreprenør Bertelsen & Garpestad AS, som handler om sirkulærøkonomi, avfallshåndtering og sysselsetting av unge voksne som har falt utenfor arbeidslivet
NLF Transport turne 2025 kommer til Solsiden 8 og 9 august
Norges Lastebileier-Forbund (NLF) kjører Norge på langs og skal innom 18 stoppesteder fra Alta i nord til Arendal i sør. Fredag 08. august og lørdag 09. august stopper traileren i Trondheim.
Tema for debatten vil være:
- Etterslepet på fylkesveinettet
- Tungbilpakken (finansiering raste- og døgnhvileplasser på fylkesveier i Trøndelag)
- Miljø og klimamål mot transportnæringa
- Rekruttering av yrkessjåfører og skolepolitikk
- Tungbil i kollektivfeltet
Program NLFs transportturné 8. – 9. august:
Sted: Dokkparken ved Solsiden
Fredag 8. august
- 11:00 – 13:45 Venner på veien - barna lærer seg trafikksikkerhet
- 11:00 – 13:45 Blindsone gjelder også for voksne.
- 11:00 – 13:45 Simulatorkjøring av lastebil v/Opplæringskontoret for Transportfag SA Trøndelag
- 11:00 – 13:45 Sikkerhet - hendene på rettet og bruk av belte v/NAF
- 14:00 – 14:45 Politisk transportdebatt
Lørdag 9. august
- 11:00 – 14:45 Venner på veien - barna lærer seg trafikksikkerhet
- 11:00 – 14:45 Blindsone gjelder også for voksne
- 11:00 – 14:45 Simulatorkjøring av lastebil v/Opplæringskontoret for Transportfag SA Trøndelag
- 11:00 – 14:45 Sikkerhet - hendene på rettet og bruk belte v/NAF
Det kreves ytterligere sikringstiltak før Amundsdalsvegen i Klæbu kan åpnes. Trøndelag fylkeskommune er nå i dialog med Trondheim kommune...
Det kreves ytterligere sikringstiltak før Amundsdalsvegen i Klæbu kan åpnes. Trøndelag fylkeskommune er nå i dialog med Trondheim kommune og NVE om hvilke tiltak som skal utføres før vegen kan åpnes.
Natt til tirsdag 3. juni gikk det et skred over fylkesveg 6680 Amundsdalsvegen i Klæbu i Trondheim kommune. Første skred gikk natt til tirsdag 3. juni og sperret ett kjørefelt. Vegen ble da stengt.
På formiddag samme dag gikk et nytt skred i samme rasgrop. Skredet var cirka 30 meter bredt og 50 meter langt. Antatt volum på skredmassene er 3000-4000 kubikkmeter.
Oppryddings- og sikringsarbeidet startet onsdag 11. juni. Foreløpig arbeid har gått ut på fjerning av skredmasser fra vegbanen.
Status per nå, 19. juni, er at det kreves ytterligere sikringstiltak før Amundsvegen kan åpnes. Trøndelag fylkeskommune er i dialog med Trondheim kommune og NVE om hvilke tiltak som skal utføres. Vegen vil fortsatt være stengt inntil sikringstiltak er utført.
Se video fra opprydningsarbeidet her:
Opprydningsarbeid etter skredet i Amunddalen i Klæbu
Kontaktperson:
EskildBjørklimarkIngeniør Send epost74 17 99 81 980 86 739
Tre tunneler på Fosen stenges på grunn av inspeksjonsarbeid.
Tunnelene stenges på dagtid, og det vil bli gjennomslipp på gitte tidspunkt (se under).
For å redusere antall stenginger av tunnelene, kombinerer vi hovedinspeksjon og periodisk inspeksjon. Vi anbefaler alle å holde seg oppdatert på trafikkmeldingene som ligger på
Statens vegvesens nettsider.
Fv 6312 Hellfjordtunnelen, 24.06.2025
Arbeidet starter klokken 15:00 og avsluttes 18:00.
Gjennomslipp 15:35, 16:00 og 17:00. Utrykningskjøretøy kan passere ved dialog med dirigenter, noe ventetid må påregnes.
Fv 6312 Måviktunnelen, 24.06.2025
Arbeidet starter klokken 11:00 og avsluttes 20:00.
Gjennomslipp 12:00, 13:50, 14:05, 15:00, 15:50, 18:00 og 19:30. Utrykningskjøretøy kan passere i dialog med trafikkdirigentene, må beregne noe ventetid.
Fv 6312 Berfjordtunnelen, 25.06.2025
Arbeidet starter klokken 09:00 og avsluttes 16:00.
Skolebuss og rutebuss vil kunne passere. Det vil bli åpning for trafikk med ledebil kl. 10.50, 13.50, 14.05, 15.00, 15.50. Utrykningskjøretøy kan passere etter avtale med dirigenter.
Kontaktperson:
TerjeSundfærSeniorrådgiver Send epost74 17 96 12 980 46 363
Nye digitale skilttavler langs E6 og E136 gir bilistene viktig informasjon om vindstyrken på Dovrefjell før de starter turen opp mot fjel...
Nye digitale skilttavler langs E6 og E136 gir bilistene viktig informasjon om vindstyrken på Dovrefjell før de starter turen opp mot fjellet.
Vindvarsling for fjellovergangen er spesielt nyttig for nærings- og kollektivtransporten, men også for bobil- og campingvognturister kan det være greit å vite om det er sterk vind over Dovre.
Statens vegvesen tester nye digitale skilttavler langs E6 på Dombås og Oppdal, og ved E136 sørgående rett før Dombås sentrum.
De nye skilttavlene erstatter gamle tavler som har hatt sin levetid.
Mens de gamle tavlene bare varslet om fjellovergangen var åpen eller stengt, viser de nye tavlene også vindstyrken oppe på Dovrefjell. Vindvarslet på tavlene blir oppdatert hvert tiende minutt, og informasjon om vindstyrken blir hentet fra værstasjoner oppe på fjellet.
De nye tavlene er foreløpig i prøvedrift, men skal etter planen være i permanent drift fra juni/juli i år.
Vindvarslingsanlegget for Dovrefjell består av totalt sju fullgrafiske skilttavler:
Forvarslingsskiltene er plassert i lavlandet, i god tid før bilistene starter på vegen oppover mot fjellet. Dette gjør at sjåførene kan planlegge alternative ruter eller velge å utsette turen til vinden har løyet.
På Dombås stod skilttavla i bakkene opp mot fjellet, nå er den flyttet til sør for Dombås sentrum. Det gjør at bilistene får tidlig varsling om forholdene opp på fjellet og kan velge å snu i rundkjøringa på Dombås, planlegge alternative ruter eller utsette turen til vinden er blitt svakere, sier byggeleder i Statens vegvesen, Odd Arne Strandheim.
På Oppdal-sida står skiltet plassert vis-à-vis Felleskjøpet, ved rundkjøringa lengst sør i Oppdal sentrum for sørgående trafikk.
Byggelederen påpeker at tidlig varsling er spesielt nyttig for de som kjører store vogntog og busser.
– Store kjøretøy kan være særlig utsatt for kastevinder, som det periodevis er på Dovrefjell. Forvarsling på Dombås og Oppdal skal informere slik at hver enkelt bilist selv skal kunne vurdere om de bør kjøre opp på Dovrefjell ut ifra hvilket kjøretøy man benytter, sier Strandheim.
Også privatbilister som kjører større kjøretøy, vil ha nytte av å vite hvor sterk vind det er oppe på fjellet. Vinden kan ta godt tak i for eksempel bobiler og campingvogner.
De nye digitale skilttavlene er fullgrafiske og lette å lese på avstand. Det betyr også at det er mulig å legge inn ulike symboler i tillegg til tekst for å gi trafikantene nyttig og viktig informasjon langs vegen.
Mandag 23. juni starter forberedelsene til etablering av 750 meter med fanggjerder langs E6 i Drivdalen i Oppdal kommune. Det blir reduse...
Mandag 23. juni starter forberedelsene til etablering av 750 meter med fanggjerder langs E6 i Drivdalen i Oppdal kommune. Det blir redusert framkommelighet.
Frist for ferdigstilling av etableringen av fanggjerdene er 31. oktober 2025.
Fanggjerdene skal settes opp rett nord for fangvollen som ble etablert ved Vårstigen rasteplass i 2023/2024.
Statens vegvesen har gjennomført både kartlegginger og tiltak for denne skredutsatte strekningen de siste årene. For eksempel er det for en strekning på cirka 17 kilometer mellom Vårstigen og Klevan registrert over 60 skred og steinsprang de siste 20 årene. E6 har her en fartsgrense på 80 km/t og en gjennomsnittlig trafikk på cirka 2300 kjøretøy per døgn. Målet for tiltakene er bedre trafikksikkerhet og fremkommelighet for denne viktige transportåren mellom Midt- og Sør-Norge.
Det skal settes opp cirka 750 meter med fanggjerder øst for E6. Gjerdene vil ha en høyde på fem meter og blir dimensjonert for å kunne stoppe stein, snø og løsmasseskred som tidligere har havnet i veien på denne strekningen.
Før montering av fanggjerdene gjennomføres det boring og prøvetrekking av seks og ni meter lange stag for å vurdere forankringsdybden til fanggjerdene. I tillegg skal området arbeidssikres før arbeidene med gjerdene kommer i gang.
Det settes også opp en plastringsmur for å redusere sig av løsmasser. I bergskjæringen ved Trollkjerka skal det gjøres sikring av skjæringen med bolter, rensk og erosjons- og isnett.
Utførende entreprenør for arbeidene er Fjerby AS.
Sikringsarbeidene blir gjennomført på dagtid. Ett kjørefelt blir stengt med langsgående sikring mellom åpent kjørefelt og arbeidsområde. Trafikken i begge retninger ledes forbi anleggsområdet med lysregulering i det åpne kjørefeltet. Det blir også nedsatt fart forbi anleggsområdet.
Statens vegvesen ber alle trafikanter om å være oppmerksom og vise hensyn, og at skilting og lysregulering respekteres. Sikkerheten for trafikantene og de som arbeider er det aller viktigste.
Det anbefales å følge med på vegvesen.no eller Vegvesenets trafikk-app for oppdatert informasjon om arbeidene og trafikkavviklingen:
Statens vegvesen trenger mer tid enn forutsatt på arbeidene i Strindheimtunnelen.
Før arbeidene startet ble det gjennomført flere netter med spesialinspeksjoner som grunnlag for prosjekteringen av arbeidene, som måte gjennomføres i hvert av de to tunnelløpene.
– Dette prosjekteringsarbeidet ble gjort av våre egne geologer, samt innleid geologkonsulent og tredjepart med hensyn til uavhengig kontroll. Inspeksjonene ble gjennomført så grundig som mulig i et trangt rom med begrenset sikt, på baksiden av betonghvelv med klatreutstyr og ved bruk av drone, sier byggeleder Eivind Voldsund i Statens vegvesen.
I enkelte deler av tunnelen var det prefabrikkerte betonghvelvet og vannsikring montert så tett opp imot det ytre hvelvet med fjell og sprøytebetong, at det ikke var mulig å besiktige verken med drone eller egne mannskaper.
Da arbeidene startet ble betongelementene i det indre hvelvet fjernet i det ene tunnelløpet, slik at vi fikk bedre oversikt over fjellet i dette tunnelløpet. Da viste det seg at det, i området der det indre betonghvelvet lå så tett opp imot det ytre fjellhvelvet, var betydelige oppsprekkinger der vi ikke hadde fått kontrollere godt tidligere, grunnet hindringer, legger han til.
– Dette viste oss også at bergmassene var mer ustabile enn først antatt. Det viste seg også at det tydelig var større spenning i bergmassen enn det vi klarte å avdekke under våre spesialinspeksjoner, understeker Voldsund.
Det var i utgangspunktet planlagt å benytte pigghammer på gravemaskin for å fjerne sprøytebetong der det ikke var plass til de planlagte sikringstiltakene. I området man ikke hadde fått kartlagt tilstrekkelig var det også dårligst plass, i tillegg til dårligst fjell og høye spenninger.
– Det ble derfor – etter grundige vurderinger av våre geologer – besluttet å strosse/sprenge plass til sikringstiltakene fremfor å pigge med gravemaskin, da strossing/sprenging gir både mindre rystelser enn ved pigging i dårlig fjell, i tillegg til at det er sikrere med tanke på de som skal gjennomføre selve arbeidene, sier Voldsund.
Med bakgrunn i dette ble det behov for å sprenge ut litt fjell i dette trange området for å skape bedre plass til selve bergsikringen.
– Det er også brukt betydelige mengder høykvalitets sprøytebetong for å avrette fjellet, slik at vi får gode forhold til å etablere sprøytebetongbuer bestående av armering og betong med god kvalitet. I tillegg har vi på grunn av den dårlige fjellkvaliteten måtte sette tettere boltemønster med fjellbolter enn først planlagt. Hele det berørte arealet får bolter med en meter avstand til neste bolt, satt i et rutemønster.
– Vi har derfor måttet prioritere et sikkert arbeidsområde for de som gjennomfører tiltaket for oss. Gjennom nye geologiske beregninger, basert på de faktiske forholdene i tunnelen, har vi måttet revurdere og evaluere de planlagte tiltakene mot det faktiske behovet for da å sikre sikkerheten under arbeidsoperasjonen. Dette har også betydning for kvaliteten på sluttresultatet.
Dette medfører dessverre behov for mer tid enn først antatt for å gjennomføre sikringsarbeidene.
– Vår entreprenør jobber kontinuerlig gjennom hele døgnet for å sikre tunnelen på beste måte, men grunnet ekstraarbeidene drar det dessverre ut i tid. Arbeidene antas å være ferdig innen uke 35, forutsatt at vi ikke møter på flere utfordringer, avslutter byggeleder Eivind Voldsund i Statens vegvesen.
Fagdagene under NLFs landsmøte 2025 ble en stor suksess, med høy deltakelse og stort engasjement. Hele 12 ulike temaer sto på programmet,...
Fagdagene under NLFs landsmøte 2025 ble en stor suksess, med høy deltakelse og stort engasjement. Hele 12 ulike temaer sto på programmet, og deltakerne fikk selv mulighet til å skreddersy sin fagdag etter interesse og behov.
Med temaer som spente fra daglig drift til strategi og utvikling, fikk deltakerne faglig påfyll som kan tas rett med hjem til egen virksomhet. Alt fra rekruttering og arbeidsavtaler til finansiering, drivstoffvalg, kundeavtaler og sertifiseringer ble grundig belyst.
Det var naturligvis umulig å få med seg alt – men nå har vi samlet alle foredragene på ett sted, slik at du kan se dem når det passer deg.
Kravet gjelder for virksomheter som driver med transport av andres varer med kjøretøy med tillatt totalvekt på høyst 3 500 kilo. For elek...
Kravet gjelder for virksomheter som driver med transport av andres varer med kjøretøy med tillatt totalvekt på høyst 3 500 kilo. For elektriske varebiler gjelder kravet helt opp til 4 250 kilo.
Det betyr at de som faller inn under denne kategorien må ha HMS-kort. Dette gjelder både ansatte sjåfører og selvstendige næringsdrivende uten ansatte. Målet med den nye forskriften er å bidra til et tryggere, mer oversiktlig og seriøst arbeidsliv i transportbransjen
Driver du med annen type virksomhet og bare transporterer egne varer – for eksempel til og fra lager eller butikk – omfattes du ikke av kravet. Men det forutsetter at transporten er en støttefunksjon til hovedvirksomheten, at det er egne ansatte som kjører, og at kjøretøyene eies eller leies av virksomheten.
Forskriften er fastsatt av Direktoratet for arbeidstilsynet og er et viktig steg for å styrke kontrollen med aktører i bransjen og sørge for at arbeidstakere har ordnede forhold.
HMS-kortet er en form for identifikasjon som viser at du jobber i en virksomhet som følger arbeidsmiljølovens krav. Kortet skal bæres synlig og kunne vises fram ved kontroll.
Både ansatte og innehavere av enkeltpersonforetak uten ansatte må ha HMS-kort hvis de driver med transport som omfattes av forskriften. Kortet kan vises fram til Arbeidstilsynet, politiet, Statens vegvesen, bestillere eller verneombud.
Det er virksomheten som har ansvar for å bestille HMS-kortene. Kortet bestilles via en kortutsteder som er godkjent av Arbeidstilsynet. Før bestilling må virksomheten gjennomføre en identitetskontroll.
Et HMS-kort er gyldig i to år. Hvis arbeidsforholdet avsluttes, eller den næringsdrivende legger ned virksomheten, blir kortet ugyldig – også selv om det ikke har gått to år. Ugyldige kort skal makuleres. Hvis kortet blir mistet eller stjålet, må det meldes inn så snart som mulig.
Dersom man unnlater å skaffe seg HMS-kort eller ikke følger forskriften, kan det føre til straffereaksjoner. Dette er hjemlet i arbeidsmiljøloven og gjelder både for arbeidstakere og selvstendige næringsdrivende.
Formålet med HMS-kortet er å bidra til et ryddigere og tryggere arbeidsliv i transportnæringen. Det skal gjøre det lettere å identifisere hvem som utfører transportoppdrag, og sikre at både arbeidstakere og selvstendige opererer i tråd med lovverket. Samtidig gir det myndighetene bedre mulighet til å føre kontroll med aktørene i bransjen.
Det var god stemning og sterke følelser da forbundsleder Tore Velten og NLF-direktør Knut Gravråk ledet den høytidelige prisutdelingen un...
Det var god stemning og sterke følelser da forbundsleder Tore Velten og NLF-direktør Knut Gravråk ledet den høytidelige prisutdelingen under Norges Lastebileier-Forbunds landsmøte 2025. En kveld med jubileumsfeiring ble flere markante personer og virksomheter ble hedret for sin innsats for næringen, fellesskapet og trafikksikkerheten.
Første utmerkelse gikk til Sverre Jan Rønneberg, som med over 25 års innsats for både lokalavdeling og forbund har satt dype spor. Historien hans startet i Storfjord lokalavdeling i 1998, som han bokstavelig talt kjørte i gang igjen etter flere års stillstand. Siden har han vært et anker i organisasjonen – fra lokalt arbeid til landsmøtearrangør i Geiranger, nestleder og leder i Møre og Romsdal fylkesstyre, og en tydelig stemme i forbundsstyret fra 2006 til 2021.
Velten løftet frem Rønnebergs tekniske teft, strategiske klokskap og menneskelige varme.
– Du har bygget broer, styrket samhold og fremmet felles mål i en krevende bransje, sa Velten, før han stolt overrakte Norges Lastebileier-Forbunds fortjenestemedalje i gull til stående applaus.
NLFs FORTJENESTEMEDALJE I GULL: Tildeling til Sverre-Jan Rønneberg. Foto: Jan Egil Sandstad
Deretter var det Kjell Hauglands tur til å motta den samme høythengende gullmedaljen. Haugland har lang fartstid i forbundsstyret, og har i en årrekke vært en sentral bidragsyter i arbeidet med teknisk gruppe og spesialtransport. Med faglig tyngde og tydelig stemme har han bidratt i viktige diskusjoner om blant annet dimensjoner, miljøkrav og trafikksikkerhet.
Som en ekstra takk for innsatsen i forbundsstyret mottok Haugland også en personlig gave – en humoristisk karikatur som på en treffende måte gjenspeilet både hverdagen hans og engasjementet i organisasjonen.
NLFs FORTJENESTEMEDALJE I GULL: Tildeling til Kjell Haugland. Foto: Jan Egil Sandstad
If og NLFs trafikksikkerhetspris ble tildelt Brødrene Bakk AS. Juryen fremhevet bedriftens systematiske arbeid med sikkerhetsrutiner, lave skadefrekvens og en sterk intern kultur preget av ansvar og trivsel.
Brødrene Bakk trekkes frem som rollemodeller innen trafikksikkerhet.
Kriteriene for prisen inkluderer:
Prisen var på 30 000 kroner og ble utdelt av Astrid Janbu og Martin Kanck fr forsikringsselskapet If.
Brødrene Bakk AS, en familiebedrift fra Aure etablert i 1939, har i generasjoner vist at målrettet HMS-arbeid gir tryggere sjåfører og lavere kostnader. Hver sjåfør har ansvar for sin egen lastebil – noe som skaper både stolthet og eierskap.
Nominerte til trafikksikkerhetsprisen var:
Trafikksikkerhetsprisen 2025 gikk til Brødrene Bakk
Årets enbilseier:
Prisen gikk til Lars Oscar Sundby Hasle, som driver Hasle Kran og Trefelling AS – en bedrift som kombinerer tungt utstyr med ansvarlig drift og høy sikkerhetsstandard. Juryen la særlig vekt på investeringer i moderne kjøretøy, som en ny krokbil med kran, som vitner om både profesjonalitet og fremtidstro.
Nominerte i kategorien enbilseier:
TRANSPORTØRPRISEN: prisen for årets enbilseier gikk til Hasle Kran og Trefelling AS. Foto: Jan Egil Sandstad
Årets flerbileier:
Med ti lastebiler og ni ansatte har Slåsletten Transport etablert seg som en solid og respektert aktør i transportnæringen. Bedriften er Fair Transport-sertifisert, har ryddig økonomi, og eier Tore Slåsletten har markert seg som en tydelig stemme i arbeidet for rekruttering, yrkesstolthet og ansvarlig drift.
I 2025 ble han også kåret til Årets lastebileier i Innlandet – en anerkjennelse for sterkt lederskap og bred innsats for hele bransjen.
Nominerte i kategorien flerbileier:
Transportørprisen for årets flerbileier deles ut av Norges Bilbransjeforbund (NBF) – en sentral nærings- og arbeidsgiverorganisasjon i bil- og transportsektoren, tilknyttet NHO. Gjennom denne prisutdelingen bidrar NBF til å trekke frem gode forbilder og inspirerer til profesjonalitet og kvalitet i hele næringen. Det fortjener honnør.
Prisen var 30 000 kroner – men betydningen de har, er langt større enn beløpet: De gir synlighet, motivasjon og anerkjennelse til dem som bygger bransjen nedenfra – én lastebil, én sjåfør og én arbeidsdag av gangen.
TRANSPORTØRPRISEN: Slåsletten Transport ble kåret til Årets flerbilseier. Foto: Jan Egil Sandstad
Sjåfører gjør hverdagen farlig for vegarbeidereDe som arbeider med å gjøre vegen bedre for deg og meg, lever farlig.
Sjåfører gjør hverdagen farlig for vegarbeidere
De som arbeider med å gjøre vegen bedre for deg og meg, lever farlig.
|