Nytt fra NLF uke 13

Fikk kabotasjegebyr i Sverige - gjorde opp på stedet med kortterminal

Denne uken ble et NLF-medlem gebyrlagt for ulovlig kabotasje i Sverige. Bedriftseier Harry Nilsen legger seg flat, samtidig som han mener norske myndigheter har mye å lære av svenskene. Gebyret måtte nemlig betales med kortterminal på stedet.

– En av bilene våre tok på seg en innenrikstur i Sverige uten å ha hatt med seg gods inn fra Norge i forkant, slik kabotasjereglene dikterer. Her har det skjedd en glipp og det er bare å legge seg flat, sier Harry Nilsen, daglig leder i Sørum Transport AS.

Imponert over svenske kontrollmyndigheter

Når først uhellet var ute, lot bedriftseieren seg likevel imponere av de svenske kontrollmyndighetene.

– Vi måtte gjøre opp på stedet med kortterminal før vi kunne reise videre. Det var utrolig effektivt og helt i tråd med det vi ønsker å få innført her i Norge. Dette viser at et slikt system er mulig å få til. Her har norske myndigheter noe å lære.

Les mer om saken her

Endringer i AutoPASS for ferje fra 1. april

Verdikort

Fra 01. april 2019 vil man ikke lenger kunne fylle på sitt verdikort. Dersom du ønsker å fylle på verdikortet ditt, må dette derfor gjøres innen 31. mars. 

Fra 01. juli 2019 vil ikke verdikortene lenger kunne benyttes. Du behøver da en AutoPASS-ferjeavtale for å opprettholde din rabatt. Det kan du tegne hos Circle K som da sikrer betalingen av forskuddsbeløp. Man må også beregne god leveringstid på det nye AutoPASS-ferjekortet. Disse sendes når bestilling hos Cirlce K er mottatt, og går i vanlig postgang. 

Storbrukerkort

Storbrukerkort vil ikke lenger kunne benyttes fra og med 01. april 2019. Ønsker man fortsatt rabatt på ferjer, må man tegne en AutoPASS-ferjeavtale. Det kan du altså tegne hos Circle K som også sørger for at forskuddsbeløp blir innbetalt. Beregne god tid til levering på det nye AutoPASS-ferjekortet. Disse sendes når bestilling hos Circle K er mottatt, og går i vanlig postgang.

Nye brikkesamband

Fra 01. april 2019 vil ytterligere tre ferjesamband gå over til å benytte AutoPASS-brikke som betalingsmiddel. Dette gjelder:

Husavik - Sandvikvåg ( Fjord1)

Krokeide - Hufthamar ( Fjord1)

Masfjordnes - Duesund ( Wergeland)

Sambandene vil også gå over til å benytte AutoPASS-regulativ. Dette innebærer at gående, syklende og passasjerer i kjøretøy nå reiser gratis. 

Verdikort og storbrukerkort vil ikke lenger kunne benyttes fra 01. april 2019 på disse sambandene. Dersom du ønsker å opprettholde rabatt på disse sambandene må du ha en avtale med AutoPASS for ferje, med AutoPASS-brikke registrert. Brikken må være montert i bilen.
 
Du vil heller ikke lenger kunne betale med AutoPASS-ferjekort på disse sambandene. Dersom du har tegnet avtale med AutoPASS for ferje, men ikke registrert brikke i avtalen, må du gjøre dette innen 01. april for å fortsatt få rabatt på disse sambandene. 

Dersom du ikke har AutoPASS-ferjeavtale og/eller AutoPASS-brikke, anbefaler vi derfor at du skaffer deg dette allerede nå. AutoPASS-brikke kan du skaffe via Circle K. sammen med en AutoPASS-ferjeavtale

Dersom du kun har AutoPASS-brikke uten egen avtale med AutoPASS for ferje, får du 10% rabatt.

Dersom du har saldo tilgode på ditt verdikort eller storbrukerkort, vennligst kontakt ferjeoperatør som har utstedt kortet for refusjon av beløpet.

Les mer om AutoPASS for ferje her






Lastebil.no er organ og talerør for Norges Lastebileier-Forbund. Dets formål er å markedsføre forbundets visjon og synspunkter. Ansvarlig redaktør er markedsdirektør Kjell Olafsrud. Nyhetsredaktør og redaktør av øvrig publisert materiale er markedsdirektør Kjell Olafsrud. NLF er ikke medlem i noen av pressens foreninger.