– En av bilene våre tok på seg en innenrikstur i Sverige uten å ha hatt med seg gods inn fra Norge i forkant, slik kabotasjereglene dikterer. Her har det skjedd en glipp og det er bare å legge seg flat, sier Harry Nilsen, daglig leder i Sørum Transport AS.

Daglig leder Harry Nilsen mener også norske myndigheter bør få på plass betaling med kortterminal ved kontroller. Foto: NLF-arkivet Daglig leder Harry Nilsen mener også norske myndigheter bør få på plass betaling med kortterminal ved kontroller. Foto: NLF-arkivet

Imponert over svenske kontrollmyndigheter

NLF-bedriften driver daglig grensekryssende transport mellom Norge og Sverige og er registrert med foretak også i nabolandet.

– Vi kjører mellom 7 og 10 turer fra Sverige til Norge hver dag, og har en 2-3 lass fra Norge til Sverige. Bilene som har med seg gods fra Norge, kjører i blant de lovlige tre turene innad i Sverige før retur til Norge, slik reglene tilsier. Men her har det altså skjedd en feil, forklarer Nilsen.

Når først uhellet var ute, lot bedriftseieren seg likevel imponere av de svenske kontrollmyndighetene.

– Vi måtte gjøre opp på stedet med kortterminal før vi kunne reise videre. Det var utrolig effektivt og helt i tråd med det vi ønsker å få innført her i Norge. Dette viser at et slikt system er mulig å få til. Her har norske myndigheter noe å lære.

Les også: Ny avstemning rundt EUs mobilitetspakke sabotert