NLF

Nyhetsbrev 22. januar

NLF ønsker alle mottakere av nyhetsbrevet et riktig godt nytt år.

Øst-vest forbindelsen
Haukeli og Hemsedal er av Statens vegvesen vurdert som de to beste krysningsalternativene for nye øst-vest forbindelser. Nå skal en SVV-utredning om dette på høring fram til mai.
I kulissene vil forkjemperne for hovedveiforbindelse over Hardangervidda garantert være svært aktive.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen synes utredningen fra SVV er bra, men presiserer at ingen valg er tatt ennå.
I Dagsnytt 18 på NRK i går sa statssekretær Bård Hoksrud at det er ikke sikkert at det blir to hovedveiforbindelser, kanskje bare én.

Obligatorisk bombrikke
Ifølge de siste kontroller utført av Statens vegvesen er det nå 92 prosent av de kontrollerte som har skaffet seg bombrikke. Hvis dette ikke er på plass blir det ilagt et gebyr på 8.000 kroner.
Hvis du ikke har skaffet deg den ennå, har du flere muligheter:

Norgesbrikken fra Statoil
Autopass
Easygo
Tollvesenet

Kiel-seminaret
Årets største og mest omfattende seminar, Kiel-seminaret, satte deltakerrekord også i år. Det er tredje gang NLF har dette Transportseminaret og i år deltok 180 NLF-medlemmer.

LES MER OM SEMINARET HER

Seminaret er også gitt en fyldig omtale i NLF Magasinet som kommer ut om en ukes tid.

Felles minstelønn for all godstransport på vei i Norge?
Bør det legges til grunn en minimumslønn på kr. 156,57 per time for alle lastebilsjåfører som kjører på og i Norge? Bør det innføres en minstesats for diettgodtgjørelse?   Og hvordan kan en slik bestemmelse i så fall håndheves både overfor norske og utenlandske lastebilsjåfører?
Dette er nøkkelspørsmålene når det gjelder «Utkast til forskrift om allmenngjøring av tariffavtale for godstransport på vei».

Saken er nå på høring i organisasjonen og vil bli tatt opp på neste møte i Forbundsstyret.

Vil ha bedre info om stigningsforhold
NLF etterlyser bedre opplysninger om stigningsforhold på de mest trafikkerte vegene i Norge. NLF har sendt et brev til Vegdirektoratet og bedt om at om stigningsforhold (i %) for Norges Riks- og stamvegnett blir oppgitt på en bedre måte.

NLF ser for seg en oversikt over strekninger med mer enn (eventuelt mindre enn) 5, 6, 7, 8 %, osv. i tabellform og/eller på et kart (kanskje også med ulike fargenyanser på vegen som indikator), slik at tungbilførere enkelt kan sjekke strekninger før de kjører.
NLF mener at denne informasjonen må være lett tilgjengelig og søkbar på vegvesenets nettsider.

Tømmerseminar 7. februar
Glem ikke tømmerseminaret 7. februar. Bli med og vær blant de første som får høre nyheter om endringer for bransjen. På programmet står mange spennende tema og Vegdirektoratet stiller mannsterke

Meld deg snarest på til abm@lastebil.no, eller ring tlf. 22 03 32 00.

HER FINNER DU PROGRAMMET

Tariff- og arbeidsgiverkonferansen 2015, 11.-12.mars
Hvis du som lastebileier – og bedriftsleder – vil være oppdatert om tariff – og arbeidsgiverspørsmål innen næringen er dette møteplassen for deg. Konferansen finner sted den 11. og 12. mars på Thon Hotel Oslo Airport, Balder Allé 2, Gardermoen.

Påmeldingsfrist er 25.februar 2015.

LES MER OM KONFERANSEN/PÅMELDING/PROGRAM HER

Politisk streik 28.januar – er du føre vâr?
YS (Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund) og LO (Landsorganisasjonen Norge) går til politisk streik onsdag den 28.januar 2015 fra kl. 14.00 – 16.00. De to organisasjonene gjør dette for å markere uenighet med regjeringens forslag til endringer av arbeidsmiljøloven. Dette er en fullt lovlig streik. Den er varslet til arbeidsgiverorganisasjonene, herunder NLF, i tide slik det er foreskrevet i Hovedavtalen.

LES MER OM STREIKEN HER

Dokumentasjon av minstelønn ved kjøring på Tyskland

Fra 1.januar 2015 skal alle selskaper som kjører på og i Tyskland kunne dokumentere at dere sjåfører har en lønn på minimum 8,50 euro i timen. Hvis ikke vanker det bøter på inntil 30.000 euro.

LES MER OM DETTE HER

Ny organisasjon på plass.
NLF har nå fullført den administrative omorganiseringen som startet i fjor høst. Hovedkontoret er nå delt i to avdelinger. Èn for «Politikk og stab» som ledes av viseadministrerende direktør Jan-Terje Mentzoni, og én for «Marked og informasjon» som ledes av markedsdirektør Kjell Olafsrud.  
Markeds og informasjonsavdelingen skal i løpet av året styrkes med en stilling som informasjons-/presserådgiver.

NLF Magasinet
Årets første utgave av NLF Magasinet er like om hjørnet og vil være i postkassene i månedsskiftet januar/februar. I tillegg til bred dekning av Kiel-seminaret blir det satt fokus på introduseringen og kontrollen av obligatorisk bombrikke, for å nevne litt av innholdet.

Har du tips eller innspill til saker som skal omtales i magasinet kan du sende en epost til Tore Bendiksen eller Stig Odenrud.

Det neste NLF-Magasinet vil være klart til lesing siste uke i februar.