NLF

Nytt fra NLF – uke 20, 2021

Se opptak fra forrige ukes medlemsmøter

Fikk du ikke med deg medlemsmøtet og seminaret om avtalefestet pensjon (AFP) vi hadde forrige uke, er det ikke for sent. Her kan du se opptakene fra begge to. Sendingene varer i overkant av én time hver.

Se opptak fra medlemsmøtet i mai

Se opptak fra seminaret om avtalefestet pensjon (AFP)

Digitalt seminar om EUs grønne vekststrategi

Onsdag 26. mai kl. 10:00-11:15 blir det webinar om “European Green Deal”. Bak står Nordic Logistic Association (NLA) og de franske (FNTR) og tyske (BGL) godstransportorganisasjonene. EUs grønne vekststrategi skal bidra til å gjøre EU klimanøytralt innen 2050, og beskriver en helhetlig tilnærming i EUs klima- og miljøpolitikk. Målet er å sikre en mer bærekraftig og sirkulær økonomisk utvikling med mindre forurensning og lavere klimagassutslipp, bedre helse, økt livskvalitet og nye arbeidsplasser.

Det digitale seminaret, som også har en paneldebatt, blir avholdt på engelsk. Du kan melde deg ved å sende en e-post (gjerne på norsk) til NLAs danske praktikant, Solvej Karlslund.

Se programmet for webinaret om Green Deal hos NLA (på engelsk)

Les mer om EUs grønne vekstrategi hos regjeringen (på norsk)

Webinar om årsavslutning og skattemelding

Fristene for innlevering av årsoppgjøret er rett rundt hjørnet, og Visma eAccounting inviterer derfor til et webinar om årsavslutning og skattemelding. De vil ta deg gjennom hvordan du avslutter året i Visma eAccounting, og hvordan du leverer skattemelding og næringsgoppgave gjennom deres skattemodul. Det lønner seg å begynne nå, så kan du nyte våren uten å stresse. Det er gratis å delta, og rekker du ikke å se webinaret, finner du begge to i opptak (samme lenke). Meld deg på eller se opptak her:

For deg som driver enkeltpersonforetak (ENK) - onsdag 19. mai kl. 12:00 

For deg som driver aksjeselskap (AS) - onsdag 19. mai kl. 9:00 eller torsdag 27. mai kl. 9:00

Lykke til med årsoppgjøret!

Nytt fra myndighetene:

Jobber du med internasjonal varetransport?

I perioden 2021-2024 trer EUs nye tollsikkerhetsregelverk i kraft. Alle som transporterer varer fra et tredjeland og inn i EU, Norge eller Sveits, må sende inn forhåndsvarsel om varen. Et tredjeland innebærer i denne konteksten alle land utenfor sikkerhetssonen, som består av EU, Norge og Sveits. Målet er å gi EU og tollmyndighetene i berørte land mulighet til å gjøre en risikovurdering av varene både før lasting og før ankomst. EU laget et nytt sikkerhetssystem kalt Import Control System 2 – eller bare ICS2.

Les mer i nyhet fra Tolletaten

Nasjonalt ID-kort er klart

Etter mange utsettelser, er det mulig å bestille det nasjonale legitimasjonskortet. ID-kortet har samme størrelse som et bankkort, og er gyldig legitimasjon. Det finnes både med og uten reiserett. Har du reiserett, er det gyldig ved grensepasseringer i Schengen-området. 

Foreløpig kan bare norske statsborgere som kan søke om ID-kort, og det er frivillig. Du søker om ID-kort på samme måte som pass, gjennom å bestille time på politiet.no. Du kan søke på alle pass- og ID-kontorer i Norge, og det blir billigere om du bestiller det samtidig med nytt pass.

Les mer om nasjonalt id-kort på politiets nettsider

Nytt om forskning, utvikling og innovasjon:

Vil du overlate til bilen å følge trafikkreglene?

Digitale gjerder (geofence) kan gi helt nye muligheter for å regulere trafikken. Men for å ta ut potensialet må folk akseptere både teknologien og reguleringen fra myndighetene.

Oslo og Bergen ønsker å innføre nullutslippssoner i deler av byen, og vil forby bensin- og dieselbiler å kjøre der. Men hvordan skal en slik regel håndheves? Digitale gjerder kan være en del av svaret.

Les mer i nyhet fra Sintef

Dachser utvider utslippsfrie leveringer til 11 europeiske byer

Innen utgangen av 2022 vil Dachsers leveringer inne i bysentrene i minst elleve storbyregioner i Europa være utslippsfrie. Frem til nå har Dachser Emission-Free Delivery, som er en del av logistikkleverandørens langsiktige klimastrategi, blitt implementert i Stuttgart, Freiburg og Oslo. Nå gjøres det forberedelser for å gjøre det samme i Berlin, München, Strasbourg, Paris, Praha, Madrid og Porto.

Les mer i pressmelding fra Dachser

Annet:

Husk å vaske tøymunnbindet

Tøymunnbindet bør vaskes på 60 grader mellom hvert bruk. Å droppe denne vasken øker risikoen for smitte. Tre av fire vasker ikke tøymunnbindet etter hvert bruk, viser en undersøkelse YouGov har gjort for Apotek 1.

Les mer i pressemelding fra Apotek 1

Neste nyhetsbrev kommer om én uke.