NLF

Nytt fra NLF, uke 50, 2021

I dette nyhetsbrevet kan du lese om hvordan koronapandemien nok en gang skaper utfordringer i samfunnet, og hvordan dette påvirker vår næring. Vi forteller også om trafikk-kaoset på E18 i Agder, og du kan lese om hvordan du oppdaterer bilparken din i NLFs medlemsregister.

Munnbind, en-meter´n og andre koronatiltak er nok engang innført over hele landet. Foto: André Kjernsli Munnbind, en-meter´n og andre koronatiltak er nok engang innført over hele landet. Foto: André Kjernsli

Koronapandemien:

Forsterkede tiltak fra 15.12.2021

Det pågående utbruddet av Omikron-varianten har ført til behov for nye tiltak. Natt til 15. desember trer en rekke nye regler i kraft for å dempe smitten. Reglene vil i første omgang gjelde i en måned. Det er ikke meldt ytterligere innstramminger for grensekryssing som vil rammer godstransporten, men skjerping av karanteneregler og økt smittetrykk kan likevel gi næringen utfordringer som følge av økt sykefravær. Vi oppfordrer derfor alle til å innføre gode smittevernrutiner i sine bedrifter.

Det kan komme ytterligere endringer og innstramminger i regelverket i tiden som kommer. NLF vil til enhver tid forsøke å holde medlemmene oppdatert om det som er gjeldene for transportnæringen. I denne lenken finner du det du trenger.

NLF mener yrkessjåfører bør prioriteres i vaksinekøen og har sendt brev til statsministeren om dette. Les saken her 

Sykefravær: Arbeidsgiverperioden er kortet ned fra 16 til 6 dager ved koronarelatert sykefravær. Dette gjelder for både ansatte, selvstendige og frilansere. Reglene gjelder for sykefravær fra og med 1. desember og skal vare til og med 30. juni 2022. Les mer på regjeringen.no.

Mottar eller sender du gods? Anbefalinger om hvordan dette gjøres på en koronatrygg måte kan du se her

NLF arrangement

På Transportkonferansen 2022 treffer du samferdselsministeren samt en rekke andre og spennende personer. Mer informasjon og påmelding her  

NLF nyheter

NLF og flere andre interessegrupper har kjempet hardt for at den kontaktløse billettordningen på bilfergene skulle fortsette. Nå har regjeringen snudd og lytter til vårt råd. Les mer her 

Kaoset på E18: Kunne floken i Agder ha vært løst på en smidigere måte? Mye tyder på det, hvorfor kan du lese her 

NLF´s vedtekter slår fast at bedriftsmedlemmer plikter å registrere antall aktive laste- og varebiler i medlemsregister. Det kan også være registrert for mange biler i systemet så en gjennomgang er viktig. Her er oversikten som viser hvordan man oppdaterer denne informasjonen. 

Andre nyheter

Gledelig lave dødstall i novembertrafikken, les mer i denne lenken

Hvilke tungbil-hengere solgte mest i 2021? Oversikten finner du her