NLF

Nytt fra NLF uke 7, 2023

Den 1. februar steg bøtesatsene med 30 prosent. Dette skjer kun et snaut år etter forrige økning.  I høringssvaret fra NLF, som ble sendt ut i desember, ble det argumentert godt for hvorfor økte satser ikke var ønskelig. Mange andre høringsinstanser valgte også å gå imot forslaget. Likevel ble de skyhøye bøtesatsene innført. 

KAN BLI DYRT: Fra og med 1, februar steg bøtesatsene med 30 prosent. KAN BLI DYRT: Fra og med 1, februar steg bøtesatsene med 30 prosent.

De økte bøtesatsene har skapt harme hos de fleste, og den siste uken har det vært mange diskusjoner rundt dette temaet. NLF har vært en tydelig røst i saken, og under Debatten på NRK, tirsdag, var det klar tale fra NLFs administrerende direktør, Geir A. Mo.

For å se Debatten kan du se den på NRK.no

NLF-direktør, Geir A. Mo, mener det er kritikkverdig at avgjørelsen fremstår som om den både mangler faglig trafikksikkerhetsmessig dokumenterte begrunnelser og manglende evaluering av de siste oppjusteringene.

Økningen i bøtesatsene kommer i tillegg kun ett år etter siste oppjustering. Mange med Norges Lastebileier-Forbund (NLF), mener at dagens satser allerede er svært høye, og at det å øke dem ytterligere vil ha liten effekt.  

Mo stiller nå spørsmål ved hvorfor departementet sender ut forslag på høring, når de uansett ikke har tenkt å lytte til hva høringsinstansene har å si. 

– De økte satsene fremstår som en forhastet beslutning som koker ned til at det eneste motiver, er å fylle opp statskassen, mener Mo.  

Les mer om dette på Lastebil.no

Les hele høringssvaret fra NLF

Arbeidsgiverkonferansen: – Nå kan du melde deg på

Hva betyr det for rekrutteringen å være en tariffbedrift og hva er det som vekker interessen blant de unge som velger å bli yrkessjåfør? Dette er to viktige spørsmål som vil bli besvart under årets Arbeidsgiverkonferanse som går av stabelen den 22-23 mars.  

Programmet for tariff- og arbeidsgiverkonferansen er nå klart. 

Noen av temaene under årets konferanse vil være:

  • Norsk økonomi i lys av krigen i Ukraina
  • Hvordan bruke indekser til å justere priser
    og oppnå lønnsomhet?
  • Regjeringens tiltaksplan mot sosial dumping?

Konferansen går av staben 22. 23. mars og finner sted på  Scandic Oslo Airport

Her kan du melde deg på Arbeidsgiverkonferansen

For eventuelle spørsmål, kontakt Lill Korsnes på telefon:  45277206 eller  e-post

Gikk du glipp av digitalt medlemsmøte om kjøre- og hviletid?

Det var mange seere på forrige ukes digitale medlemsmøte.  spørsmålene som kom inn under sendingen var mange og relevante. Her får du svar på hvordan de nye reglene på kjøre- og hviletid påvirker din bedrift.

Her kan du se hele sendingen!

Finale i Kjetting NM

For 2. året på rad arrangerer Norges Lastebileier-Forbund, Sotin og Flom Kjetting AS NM i kjettingpålegging.

Kjetting-NM arrangeres på Volvo Truck Center, Gardermoen fredag 3. mars 2023 kl. 10.00-13.00.

Det vil bli servert mat og drikke av kokkelinja ved Nannestad vgs. 50 kvadratmeter storskjerm og Jan Erik Larssen som kjetting-speaker.

Seks lærlinger og seks proffe sjåfører skal konkurrere om Norgesmester-tittelen.

Dette blir show!

Ønsker du å støtte opp om trafikksikkerhet, omdømme-bygging og rekruttering av nye sjåfører til bransjen? Bli med som sponsor på Kjetting-NM 2023 hos Volvo Truck Centerpå Jessheim 3.mars.

Les mer  her

En samlet transportnæring møtes på Lillestrøm i september 2023

Det er med stor glede vi inviterer til bransjens største faglige møteplass i 2023 – Transport & Logistikk som arrangeres på NOVA Spektrum i Lillestrøm den 28.-30. september. NLF har arrangert utstilling siden tidlig 1980-tallet, men er glad for å ha fått med seg NHO og Norsk Industri til et felles arrangement for andre året på rad. 

Transport & Logistikk er en sammenslåing av NLFs Transportmesse og NHO/Norsk Industris konferanse Transport og Logistikk. Dette blir andre gang organisasjonene går sammen om dette arrangementet.

Arrangørene bak konferansen er: Norsk Industri, NHO Logistikk og Transport, Norske Havner, Logistikkforeningen, Norges Lastebileierforbund og NOVA Spektrum

Lyst til å bli utstiller - meld deg på her