Gjennom ferjesøk, en tjeneste fra SVV, får du for hver ferjestrekning opp avgangstider, trafikkmeldinger og lenke til ferjeoperatør for den valgte strekningen. På noen kaier er det også webkamera for den valgte strekningen.

Nyttig

Flyplasskaos, passmangel i Norge og pandemi gjør at flere har fått sansen for Norgesferie, og sommeren vil være preget av mange biler og turister på de norske veiene.

– Vi ønsker å gjøre det enklere for trafikanter å ta ferjer i Norge. De reisende kan finne informasjon fra alle ferjer på ett sted og enkelt se informasjon som er nyttig for å planlegge sin tur med ferje, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens Vegvesen.

Det kan derfor være nyttig for yrkessjåfører å benytte seg av den nye oversikten for å få planlagt turen på en god måte. 

Flere hjelpemidler i trafikken

Statens vegvesen tilbyr informasjonstjenester for deg som skal ut i sommertrafikken:

  • www.vegvesen.no/trafikk gir deg god oversikt og er nyttig når du planlegger ferieturen. Her finner du blant annet oppdaterte trafikkmeldinger, oversikt over rasteplasser, ladestasjoner for elbil og nasjonale turistveier, bilder fra webkameraer.
  • På Twitter deler Statens vegvesens Vegtrafikksentraler viktig trafikkinformasjon fortløpende.
  • Telefon 175.