NLF kunne dessverre ikke være til stede i tingretten, men Lastebil.no har fått tillatelse til å gjengi saken fra Tung t. no, som var til stedet under rettsmøtet. 

Forhistorien er at Vegard Kåsa havnet i en kontroll på Ørje i fjor høst og ble pålagt ukehvil på stedet fordi han ved to anledninger hadde vasket vogntoget inne på lukket område, uten kortet i skriveren.  
– Vi er enige om at lastebilen er kjørt, men uenige i om denne kjøringen er underlagt reglene for kjøre- og hviletid. Det sa aktor da rettssaken gikk i tingretten i dag, ifølge Tungt.no.  

Ønsket å vaske litt ekstra 

I fjor sommer hadde han parkert bilen på Kaasa-terminalen i Notodden, tatt ut kjørekortet sitt av skriveren og avsluttet arbeidsdagen. Bilen var vasket i maskin i Seljord på vei til Notodden. Men siden Vegard skulle ha bilen på utstilling et par helger senere, ønsket han å vaske litt ekstra på bilen. 

Tungt.no forklarer videre at dette resulterte i at bil og henger måtte flyttes 62 meter inne på området til Kaasa Transport, slik at Vegard fikk benyttet vannuttak på terminalbygget. Sjåførkortet satt ikke i skriveren og det ble heller ikke registrert "Annet arbeid" på skriveren. 

Hobby førte til høy bot 

Bilen ble flyttet litt frem og tilbake siden vannslangen var litt kort, og fordi Vegard måtte rygge bilen tilbake til parkeringen. I en kontroll på Ørje reagerte kontrollørene på at bilen var kjørt i hviletiden og uten at sjåførkortet satt i skriveren. De anmeldte forholdet, og politiet ga Vegard en bot på 20.000 kroner. 

– Det er ingen som tvinger meg til å vaske bilen. Men jeg liker å ha ting rent, og det er en hobby som jeg synes er gøy. Vask og polering skjer inne på et lukket område, med mitt eget vaskeutstyr. Det er Kaasa Transport som eier bilen, men i mine øyne er det min bil som jeg liker å holde i god stand, sier Vegard, til Tungt.no. 

– I god tro 

Forsvarer til Kåsa, advokat Odd Robert Aksnes i Vectio, sa i sin prosedyre at Kåsa var i god tro da han vasket bilen. 

– Jeg tenker at dette kan ses på som et arbeidsmiljøtiltak, at de ansatte får lov til å møtes og prate og pusse bil. Og dette er ikke gjort i arbeidsgivers interesse, men i arbeidstakers interesse. I dette tilfellet er det ikke noen tvil om hva som er gjort, sier forsvarer til Kåsa, advokat Odd Robert Aksnes, til Tungt.no. 

Nå håper de begge at fornuften vil seire. Dommen er forventet å komme i løpet av neste uke, ifølge Aksnes.  

Les hele saken på Tungt.no