Som følge av krigen i Ukraina har det ved flere anledninger blitt uttrykket frykt for at det skal bli mangel på vinterdekk den kommende sesongen. Grunnen til det er at majoriteten av vinterdekkene som kjøpes inn i Norge, produseres i Russland. Som følge av at det er satt inn en rekke sanksjoner mot landet, produserer ikke lenger norske dekk der.  

 Tatt grep 

 – Det at det blir dekkmangel, stemmer likevel ikke helt. I alle fall ikke når det kommer til lastebildekk. Flere leverandører tok tidlig grep for å unngå akkurat dette. For våre medlemmer er det derfor ingen grunn til bekymring. Norges Lastebileiers-Forbund (NLF) samarbeider med Dekkmann, som har kjøpt inn et stort lager, og kjører gode kampanjepriser for våre medlemmer, forsikrer markedsdirektør i NLF, Kjell Olafsrud. 

Dette bekrefter også flåtesjef i Dekkmann, Milan Keckes, overfor Lastebil.no. 

 –  Dekkmann har tatt forhåndsregler og er godt forberedt på å levere vinterdekk til lastebil. Våre lagre er fulle av lastebildekk, bekrefter Keckes. 

 Større lager enn i fjor 

 Han forteller at de har gjort flere tiltak for å sikre deg lastebildekk til sesongen.  

 – Continental har hatt god leveringsevne på lastebildekk og Dekkmann har mer på lager i år sammenlignet med 2021. Vi kan bekrefte at vi har nok på våre lager av nye og regummierte lastebildekk i flere dekkmerker, både til eksisterende og nye kunder, forteller, Milan Keckes. 

 Forlenger kampanjen 

 Nå er Keckes glad for at de kan gi forutsigbarhet for NLFs medlemmer ut året.  

 – Vi vet at lastebilnæringen allerede sliter grunnet økte kostnader og at marginene presses. Derfor forlenger vi kampanjen på dekkpakker til lastebil, til å gjelde fram til 1.desember. Oppsummert betyr det at vi tilbyr dekk og gir prisgaranti på lastebildekk, forklarer Keckes. 

 NLF er fornøyd med at kampanjen forlenges. 

 – Nå er det viktig at alle medlemmer får med seg dette tilbudet. Det er ingen grunn til verken bekymring, eller å betale overpris for vinterdekk dette året, avslutter Olafsrud. 

Tilbud: Trykk på bildet for å kontakte Dekkmann. Vi gjør oppmerksom på at det står at tilbudet varer til 1.09.22, men det er dette tilbudet som nå er forlenget. Tilbud: Trykk på bildet for å kontakte Dekkmann. Vi gjør oppmerksom på at det står at tilbudet varer til 1.09.22, men det er dette tilbudet som nå er forlenget.