I år vil konferansen avholdes på Holmen Fjordhotell i Asker 23.-24. mars, og det er allerede mulig å melde seg på.. Programmet er snart ferdigstilt, og har en rekke spennende punkt på plakaten. Det er derfor ingen grunn til å vente med å melde seg på, lenke til påmelding ligger nederst i saken.

Storrengjøring i vegtransportnæringen – Hvilke krav vil stilles til transportbedriftene?

Regjeringen varsler storrengjøring i transportnæringen, og arbeider nå med en handlingsplan mot sosial dumping. Vi venter besøk fra regjeringen, som vil fortelle om prosessen med handlingsplanen og hvilke virkemidler de ser for seg å ta i bruk for å luke de useriøse aktørene bort fra norske veier.

-I denne sammenhengen vil vi også se på hvordan Fair Transport kan hjelpe NLF-medlemmene med holde seg på rett side av loven i et for mange komplisert lovverk, sier fagsjefen.

Hvordan vil økonomien påvirke transportbedriftene?

Koronapandemien har herjet i snart to år, hvordan vil norsk økonomi reagere på gjenåpningen? Sjeføkonom i Nordea, Kjetil Olsen, tar turen for å gi konferansedeltagerne sine vurderinger. Kostnadene for transportnæringen har steget voldsomt det siste året, og årets lønnsforhandlinger vil også skape utfordringer for arbeidsgivere.

-Derfor er det viktig å viktig å være godt forberedt når man skal prisforhandle med kundene, understreker Gravråk

Knut Gravråk, NLFs fagsjef for arbeidsgiverspørsmål, ser frem til årets konferanse. Foto: André Kjernsli Knut Gravråk, NLFs fagsjef for arbeidsgiverspørsmål, ser frem til årets konferanse. Foto: André Kjernsli

NLF-advokat Robert Aksnes stiller opp for å snakke om forhandlingsteknikk, og

bedriftsrådgiver Jone Klingsheim vil fortelle om NLFs nye kalkyleverktøy, Sistnevnte vil kunne bli et uvurderlig verktøy i forberedelsene til prisforhandlinger.

Det grønne skiftet

Konferansen ønsker også å sette søkelyset på transportnæringens rolle i det grønne skiftet. Hvilke krav vil stilles fra myndighetene og kundene, og hvilke verktøy er tilgjengelige for å møte disse kravene? Christoffer Sahl, sekretariatsleder i Grønt Landtransportprogram, kommer for å fortelle hvordan de arbeider for å sette norske transportbedrifter i stand til å levere på myndighetenes ambisiøse klimamål, kombinert med en sunn bedriftsøkonomi.

Gleder seg til fysisk konferanse

NLF Arbeidsgiver har jobbet på spreng med programmet siden koronalettelsene ble kunngjort, og Knut Gravråk gleder seg nå til å avholde den første fysiske Tariff- og arbeidsgiverkonferansen siden 2019.

– Selv om de fleste nå har blitt fortrolige med å delta på digitale møter og konferanser, tror jeg mange har savnet de sosiale rammene rundt. Nå kan vi igjen tilby muligheten til å kombinere faglig påfyll med å treffe likesinnede og å utveksle erfaringer med andre aktører i næringen over en kaffekopp i pausene eller middagsbordet på kvelden, avslutter han.

Påmelding til konferansen finner du  her

Velkommen til Holmen 23.-24. mars!