Rekruttering er svært viktig for transportbransjen i en tid hvor det er vanskelig å få tak i nok sjåfører til å dekke etterspørselen. Norges Lastebileier-Forbund (NLF) jobber aktivt med rekruttering i godt samarbeid med Opplæringskontoret for Service og Samferdsel (OSS) og Sotin.  

Ny arena 

– I år tenkte vi å forøke oss på en ny arena, og vi har valgt å stille med egen stand på SpillExpo på Lillestrøm førstkommende helg, forteller prosjektleder for rekruttering i NLF, Christopher Sternefalk.  

Dørene har allerede åpnet og NLF og OSS er klar til å ta imot besøkende som har lyst til å kjøre lastebilsimulator eller spille Eurotruck. 

– SpillExpo pleier å være et godt besøkt arrangement med minst 18.000 besøkende. Vår erfaring fra Oslo Motor Show, for et par uker siden, viste oss at lastebilsimulatorene var svært populære. Her var det konstant kø, og mange fikk prøvd seg, i tillegg til å få et innblikk i transportbransjen. Nå ønsker vi å gjenta denne suksessen, forteller Sternefalk. 

Liv og røre på stand 

Youtuberen, Joakim Ottersen, vil komme på NLFs stand på lørdagen, både for å spille Eurotruck og for å lage liv og røre og fremme yrkessjåførfaget.  

– Vi tror det kommer til å bli et bra opplegg, og vår erfaring er at veldig mange som liker å game, også representerer en god andel av de som er interessert i store kjøretøy. Nå håper vi på å treffe mange unge mennesker som vi kan vise hva transportbransjen har å tilby, avslutter Sternefalk.  

Dere vil finne NLF og OSS i hall D. Det vil være videregående elever fra transport og logistikk fra flere ulike skoler som vil betjene på standen, i tillegg til Sternfalk, som har det overordnede ansvaret for NLFs arrangement under SpillExpo.