Som følge av at Tretten-bru kollapset, har 14 tilsvarende bruer blitt stengt for inspeksjon. Spesielt stengningen av Tvet-bru i Vang, har omkjøringsveier skapt utfordringer. Det har vært flere trafikkuhell, og senest på fredag i forrige uke, veltet et vogntog i Liagardane. 

Ble prioritert

NLF har, etter innspill fra medlemmene, prøvd å få flyttet ressursene fra omkjøringsvegen og til brua. Det ble raskt foreslått trafikkdirigenter, lyttepost og at en og en bil slapp over. Saken gikk helt til topps hos vegmyndighetene uten positivt resultat på det tidspunktet, men NLF fikk løfter om at E16 Tveit Bru ville bli prioritert på topp blant de 14 stengte bruene 

Da er det gledelig at Tveit bru på E16 i Vang kan gjenåpnes i ettermiddag.

Det er Oppland Arbeiderblad som skriver om dette først.  

Lite forsinkelser

Nå vil trafikken slippe å bruke omkjøringsvegen på fylkesveg 2510. 

Gunnar Eiterjord, i Statens vegvesen, sier til Oppland Arbeiderblad at bilistene blir styrt over brua med lysregulering og redusert fartsgrense til 30 kilometer i timen. Årsaken er at den midlertidige brua er for smal til to kjørefelt. Derfor blir den enveiskjørt. 

– Intervallene på lysreguleringen blir korte, og trafikkmengden på E16 i Vang er så liten at det ikke er grunn til å regne med større forsinkelser eller køer på den korte strekningen over brua, sier Eiterjord til nyhetsstedet. 

Utsettes på grunn av kvikkleire

Videre melder Statens vegvesen at de utsetter åpninga av brua som midlertidig skulle erstatte Moumbekken bru på riksveg 22 i Fredrikstad. Kvikkleire i området gjør det nødvendig å kontrollregne vekten på tilførselsrampene til den midlertidige brua på nytt.

– Vi hadde håpet å åpne den midlertidige brua i dag, men siden Moumbekken bru ligger i et område med ustabile masser, vil vi beregne massene vi har tilført, enda en gang for å være helt trygge på at de blir liggende stabilt, sier Eiterjord i en pressemelding.

Åpningstidspunktet for den midlertidige Moumbekken bru er dermed usikkert per nå. Alt kommer an på om massene må skiftes ut med lettfylling eller ikke. Dette håper Eiterjord å få klarert i kveld, eventuelt onsdag morgen.