Stemningen var høy blant de mange som hadde møtt frem for å følge konkurransen. Flere klasser fra transporfaglinjer var på plass, og elever fra kokkelinja på Nannstad serverte grillmat. NRK dekket konkurransen, og Petter fra "Lange flate ballær 3" hadde tatt med seg regissør Harald Zwart, og vi fikk se klipp fra filmen som har premiere 1. april.

Men hvem vant NM?

I lærlingklassen var det en bergenser ved navn Glenn Hope som stakk av med seieren. 21-åringen kjører for ASKO/Transferd, og har bare vært lærling i to uker. Han hadde bare lagt kjetting en gang før, og nå er han altså norges beste lærling. 

Ingenting å si på innsatsen. Foto: André Kjernsli Ingenting å si på innsatsen. Foto: André Kjernsli

"Er du et naturtalent"?

-Jeg kom hit bare for å ha det moro, og det blir ekstra moro når jeg vinner klassen, smiler han.

Det var mange flinke lærlinger, men i proff-klassen gikk det som forventet endel raskere. Noen av de innledende duellen var veldig jevne. I finalen var det til slutt Hønefossmannen Jonas Henriksen som stakk av med seieren. Han la på kjetting på 2 hjul og kjørte over målstreken på den sterke tiden 2 min 51 sek. Seksbils-eieren var selvfølgelig hoppende glad etter at dommeren hadde godkjent monteringen.

Lange flate ballær 3. f.v. Regissør Harald Zwart og skuespiller Petter hadde selvfølgelig tatt turen til Kjetting-NM på Kløfta. Foto: André Kjernsli Lange flate ballær 3. f.v. Regissør Harald Zwart og skuespiller Petter hadde selvfølgelig tatt turen til Kjetting-NM på Kløfta. Foto: André Kjernsli

-Jeg lå litt bak i starten av finalen, men jeg nektet å gi opp. Jeg visste at han jeg konkurrerte med kunne feile, og jeg hadde bra flyt mot slutten, fortalte 28-åringen.

Den ferske norgesmesteren roser SOTIN, NLF og alle som er med på å arrangere mesterskapet.

-Jeg håper det blir nytt NM neste år, jeg er sikker på at det er endel lastebilsjåfører der ute som mener de kan slå tiden min. Det får tiden vise, sier en selvsikker og blid norgesmester.